ФСС: Стојковић и Милојевић најбољи у 2017. години

Голман Партизана Владимир Стојковић и тренер Црвене звезде Владан Милојевић добитници су "Златне лопте" Фудбалског савеза Србије за најбољег играча и тренера у 2017. години. Награда Стојковићу и Милојевићу уручене су на свечаности у хотелу "Краун Плаза.

Стојковић, први голман који је добио ово признање и први играч из домаће Суперлиге, био је најзаслужнији за успехе Партизана на европској сцени и пласман репрезентације на Мундијал у Русији, док је Милојевић са црвено-белима освојио јесењу титулу и изборио прво европско пролеће после 25 година.

Најбољи фудбалски тренер Србије за 2017. годину Владан Милојевић изјавио је да је у години на измаку остварио неке дечачке снове и да ће му "Златна лопта" ФСС бити додатни мотив за нове успехе.

"Ово је изузетно признање, 2017. је сјајна година за мене, прво сам у Паниониосу био на корак од историјског успеха и пласмана у Лигу шампиона, а после сам стигао у Звезду, остварио дечачки сан. Уследили су сјајни резултати, а сад и ова награда", рекао је Милојевић новинарима у хотелу Краун плаза.

Он се посебно захвалио породици и својим сарадницима, а највише играчима.

"Морам да кажем да иза свега најпре стоји моја породица, па даље успех делим са стручним šтабом, а најзаслуžнији су играчи. Вратили су Звезду тамо где јој је и место, хвала управи Црвене звезде што ми је дала шансу да остварим снове. Хвала ФШ, ово ми је и обавеза више да вредно радим и да постигнемо још веће резултате него у 2017", поручио је Милојевић.

Најбољи фудбалер Србије за 2017. годину Владимир Стојковић изјавио је да је "Златна лопта" ФCC најбитнија у његовој каријери и захвалио се свима који су му помогли да постане први голман који је добио ово признање.

"Хвала ФCC и свим селекторима који су ме подржавали све ове године. Хвала и мом Партизану што ми је дао шансу да опет браним на великој сцени, хвала тренерима Ђукићу и Јовшићу, посебно хвала мојој жени којој припада бар 70 одсто ове награде. Обећавам да ћете видети још бољег Стојкета на Мундијалу", рекао је Стојковић новинарима у хотелу Краун Плаза.

Он је додао да је о овој награди маштао цео живот и да му је она додатни мотив да направи још нешто више.

"Себи увек замерам када примим гол, увек задајем себи највише циљеве. Волео бих да останем у Партизану, то је мој клуб" рекао је Стојковић и уз осмех додао да су му новогодишње жеље да Партизан освоји Лигу Европе и репрезентација Мундијал.

На питање да ли већ размишља о Мундијалу и да ли планира да против Бразила одбрани пенал, као Лукасу Подолском против Немачке 2010, Стојковић је рекао:

"Полако се спремам како да будем несавладива препрека, да поногнем својој Србији. За сада не размишљам да ће бити пенал за Бразил, али ћу се борити да, ако га буде, "уђем у главу" Нејмару", поручио је Стојковић.

Награда Стојковићу и Милојевићу уручене су на свечаности у хотелу "Краун Плаза.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво