Базел, Рома и Јуве изборили пласман у осмину финала, Бајерн се реванширао ПСЖ-у

Фудбалери Роме, Базела и торинског Јувентуса победама у одлучујућим мечевима играним у оквиру шестог кола обезбедили су пласман у осмину финала Лиге шампиона. Бајерн се реванширао ПСЖ-у за тежак пораз на старту сезоне, првенац Андерлехта, Атлетико у Лиги Европе.

Рома је у Риму савладала Карабаг са 1:0 голом Аргентинца Дијега Перотија у 53. минуту и том победом обезбедила и пласман у нокаут фазу елитног такмичења, али и осигурала и прво место у групи, захваљујући ремију у Лондону између Челсија и Атлетика (било је 1:1).

Споменути меч на "Стамфорд бриџу" донео је велику борбу тимова Антонија Контеа и Дијега Симеонеа. Гости су повели преко Саула Нигуеза у 56. минуту, да би коначан резултат аутоголом поставио Стефан Савић у 75. минуту, што је дефинитивно значило пролеће у другом по снази европском такмичењу.

Базелу је била неопходна победа у Лисабону против Бенфике, и швајцарски тим ју је и остварио - 0:2. Стрелци за тријумф који значи пласман међу 16 најбољих тимова у Европи били су Елијонуси и Оберлин.

Пласману се надао и ЦСКА, који је после 45 минута водио на "Олд трафорду" након гола Џагоева у финишу првог дела, али су наде московљана срушили Лукаку и Рашфорд у наставку и приморали руски тим да се задовољи селидбом у Лигу Европе. 

Дерби вечери одигран је на "Алијанц арени" у Минхену, где је Бајерн наплатио тежак пораз на старту такмичења - било је 3:1 за тим Јупа Хајкенса.

Први је погодио Левандовски у 8. минуту, потом Толисо дуплирао предност у 37, да би Мбапе у 50 смањио предност.

Међутим, Толисо својим другим поготком у 69. минуту оверава заслужену победу за Бајерн, који ће у наредну рунду ипак са другог места због слабије гол разлике и лошијег скора у односу на вечерашњег ривала.

У другом мечу исте групе Б, Андерлехт је славио у Глазгову са 0:1, али ипак није успео да Селтику одузме место које води у Лигу Европе.

"Стара дама" из Торина је у Пиреју одиграла одличну утакмицу и остварила сигурну победу која јој је потврдила пласман даље. Олимпијакос - Јувентус 0:2.

Голове су постигли Квардадо у 15. и Бернандески у последњем минуту сусрета.

Барса је теже него што се очекивало на свом терену савладала Спортинг са 2:0. Мрежу су тресли Пако Алкасер у 59. минуту, и Матјее аутоголом. Занимљиво је истаћи да је он у прошлој сезони играо за управо за "блауграну".

Ток мечева: 

22.35 - Завршене су утакмице и то следећим резултатима:

Манчестер јунајтед - ЦСКА Москва 2:1
Бенфика - Базел 0:2
Бајерн - Пари Сен Жермен 3:1
Селтик - Андерлехт 0:1
Челси - Атлетико 1:1
Рома - Карабаг 1:0
Олимпијакос - Јувентус 0:2
Барселона - Спортинг 2:0  

22.10 - Пероти доноси предност Роми против Карабага на "Олимпику", Манчестер је преокренуо резултат против ЦСКА на свом терену головима Лукакуа и Рашфорда (2:1), ПСЖ преко Мбапеа смањио у Минхену (2:1), Барса пробила бедем Спортинга за 1:0, Алетико повео у Лондону против Челсија (0:1 )а Андрелехт нешто сверније против Селтика (0:1). 

21.46 - Настављена је игра на осам терена широм Европе...

21.32 - После 45 минута резултати су следећи:

Манчестер јунајтед - ЦСКА Москва 0:1 (Џагоев у 45. минуту)
Бенфика - Базел 0:1
Бајерн - Пари Сен Жермен 2:0
Селтик - Андерлехт 0:0
Челси - Атлетико 0:0
Рома - Карабаг 0:0
Олимпијакос - Јувентус 0:1
Барселона - Спортинг 0:0

21.25 - Толисо дуплира предност домаћег тима у Минхену - 2:0. 

21.00 - После 15 минута игре минималну предност има Бајерн против ПСЖ-а (Левандовски), Базел као гост против Бенфике (Елијонуси) и Јувентус у Пиреју (Квардадо). 

20.45 - Почели су мечеви у Манчестеру, Глазгову, Барселони, Риму, Лондону, Минхену, Пиреју и Лисабону.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво