Дуле Савић: Мој гол се памти 40 година, то нешто говори...

Легендарни центарфор Црвене звезде Душан Савић, који је чувеним голом у Лондону избацио Арсенал из УЕФА купа 1978. године, сматра да садашњи тим црвено-белих може да направи изненађење у мечу два тима у Лиги Европе.

Генерацији, са Савићем, Владимиром Петровићем Пижоном, Цветином Благојевићем и осталима, данас је на стадиону Рајко Митић уприличен коктел и сећање на подвиг ка путу финала Уефа купа, али и направљен шпалир од тима Владана Милојевића.

"Пријатно сам се осећао данас, виђамо се и иначе, али још лепше је када се нађемо са оваквим поводом. Срећан сам што могу да видим моћан Арсенал у Београду, а јоса више што мој син може да буде у истој позицији као ја, иако је он дефанзивац, а ја био нападач", рекао је Савић новинарима на стадиону Звезде.

Савић се присетио сјајне акције комплетног тима Звезде, Пижонове пете, центаршута Благојевића и његовог гола из волеја три минута пре краја утакмице у Лондону.

"Нисам знао да ће о том голу толико да се прича, а још мање да се памти 40 година. Вероватно ће трајати још 40 година. То је гол који није донео трофеј и чудно је колико се памти, вероватно то нешто говори".

Савић додаје да Црвена звезда нема разлог да се плаши Арсенала.

"Није једноставно делити савете, Милојевићеви играчи само би требало да буду најбољи на терену у том тренутку, а уз Божју помоћ верујем да могу да остваре добар резултат. Не треба размишљати о резултату, немам страх, па нека буде како-буде", закључио је Савић.

Утакмица 3. кола Х групе Лиге Европе између Црвене звезде и Арсенала игра се у четвртак од 19 сати у Београду.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво