Љајић поново у репрезентацији, Дмитровић дебитант

Селектор фудбалске репрезентације Србије Славољуб Муслин објавио је списак играча за утакмице против Молдавије и Ирске.

Селектор Муслин је рекао да је за утакмице против Молдавије и Ирске позвао најбоље играче које има и да је задовољан тренутним стањем на табели квалификационе групе.

"Изгубили смо неке бодове које смо могли да имамо, али морам да будем задовољан јер смо први, нећемо да жалимо. Нећу се љутити ако остане овако до краја. Чекају нас две тешке утакмице. План је да останемо на првом месту после њих и наставимо пут ка Русији", рекао је Муслин.

Србија ће 2. септембра дочекати Молдавију, па три дана касније гостовати у Ирској у квалификацијама за Светско првенство у Русији.

Репрезентација Србије води на табели Групе Д са 12 бодова, колико има и Ирска, док Велс и Аустрија имају по осам, Грузија три, а Молдавија два.

"Нема одлучујућих утакмица, можда ће бити последња. Има још 12 бодова у оптицају и прва следећа је најважнија. Чекају нас две тешке утакмице", казао је селектор.

Он је навео да је списак играча формиран на основу анализа противника, као и форме фудбалера које је са својим стручним штабом пратио у последње време.

Фудбалер Лација Сергеј Милинковић-Савић поново није на списку репрезентације, а Муслин је објаснио да је позвао тренутно најбоље, али да њему врата нису затворена за нека наредна окупљања.

"Увек полазим од тога да сам позвао у овом моменту најбоље за ове противнике. Врата репрезентације никоме нису затворена, добродошао је свако ко може да помогне. Можда се деси да га позовем на неко следеће окупљање, када са својим стручним штабом будем одлучио да је време за њега", рекао је Муслин.

Селектор је у тим вратио фудбалера Торина Адема Љајића.

"Љајић може да се уклопи у систем. Надам се да ће нам донети то што очекујемо од њега. Видим га на месту иза центарфора. Форма му је одлична, добро смо га испратили", навео је Муслин.

Репрезентација Србије у првом дуелу против Молдавије неће моћи да рачуна на суспендованог голмана Владимира Стојковића, а Муслин је навео да још не зна ко ће бранити на предстојеће две утакмице. Позвани су још Предраг Рајковић, Александар Јовановић и Марко Дмитровић.

У репрезентацији поново нема играча из српског првенства. Муслин је рекао да неће да их зове само да би некоме "правио задовољство" и оценио да у Суперлиги тренутно нема фудбалера који могу да појачају национални тим, али да ће их "можда бити".

Репрезентација Србије ће Молдавију дочекати највероватније на терену Партизана, због промене подлоге на стадиону "Рајко Митић", али се још чека одговор из Европске фудбалске уније.

Муслин је упитан и да оцени шансе Црвене звезде против Краснодара и Партизана против Видеотона у баражу за Лигу Европе.

"Надам се да су им шансе велике. Гледао сам Звезду и Партизан, али не и њихове противнике. Имају противнике које евентуално могу да елиминишу и надам се да ће тако и бити", рекао је Муслин.

На Муслиновом списку су:

Голмани: Предраг Рајковић (Макаби), Владимир Стојковић (без клуба), Александар Јовановић (Архус) и Марко Дмитровић (Еибар).

Одбрана: Бранислав Ивановић (Зенит), Јагош Вуковић (Олимпијакос), Стефан Митровић (Гент), Никола Максимовић (Наполи), Матија Настасић (Шалке), Александар Коларов (Рома), Урош Спајић (Андерлехт), Иван Обрадовић (Андерлехт) и Антонио Рукавина (Виљареал).

Средина терена: Љубомир Фејса (Бенфика), Лука Миливојевић (Кристал палас), Немања Матић (Манчестер јунајтед), Немања Гудељ (Тјанђин Теда) и Немања Максимовић (Валенсија).

Напад: Душан Тадић (Саутемптон), Филип Костић (Хамбург), Адем Љајић (Торино), Александар Митровић (Њукасл), Андрија Павловић (Копенхаген), Мијат Гаћиновић (Ајнтрахт) и Александар Пријовић (ПАОК).

Репрезентативци ће се окупити у понедељак, 28. августа, у спортском центру Фудбалског савеза Србије у Старој Пазови.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво