Звезда због виза без четворице странаца у Казахстану

Фудбалски клуб Црвена звезда суочава се са великим проблемима пред утакмицу против Иртиша у Казахстану у квалификацијама за Лигу Европа.

Звезда у Павлодару највероватније неће моћи да рачуна на странце Ричмонда Боаћија, Гелора Кангу, Абрахама Фримпонга и Џона Руиса, који немају визу за Казахстан.

Проблем представља то што Казахстан нема амбасаду у Београду, а процедура издавања виза у Будимпешти траје око 15 дана, уз лично присуство.

Звезда и Иртиш су тек прошлог четвртка, 6. јула сазнали да ће се међусобно састати у другом колу квалификација за Лигу Европа.

Црвена звезда је, како је речено у клубу, од 21. јуна више пута контактирала амбасаду Казахстана у Будимпешти и данас је обавештена да играчи могу да добију визе када слете у Астану.

Аеродром у Астани је једини на ком у тој земљи могу да се издају визе, а црвено-бели слећу у 450 километара удаљени Павлодар.

Постоји могућност, која је мало вероватна, да фудбалери из Гане, Габона и Костарике у уторак отпутују за Астану редовним линијама преко Франкфурта и саиграче сачекају у Павлодару.

Црвена звезда је поводом проблема обавестила Европску фудбалску унију (УЕФА), која је била у контакту са националним савезом Казахстана, али без успеха.

Фудбалери Црвене звезде ће у среду око поднева чартер летом отићи у Павлодар, док ће се прва утакмица другог кола квалификација против Иртиша играти у четвртак од 16.00.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво