Читај ми!

Шведска савладала Србију након преокрета

„Орлићи“ су поражени од Шведске са 3:2 (1:1), иако су до 83. минута имали предност. Меч није имао такмичарски значај, пошто су обе екипе обезбедиле даљи пласман. Први квалификациони турнир је одигран на стадиону СЦ ФСС у Старој Пазови.

Омладинска репрезентација Србије, коју предводи селектор Милан Косановић, успешно је окончала први круг квалификација за Европско првенство, које се одржава у Грузији 2017. године.

Пошто су победили Молдавију и Малту, „орлићи“ су били на прагу успеха и против веома добре репрезентације Шведске, али је због наивног искључења Бирманчевића у 53. минуту забележен пораз у мечу који није имао велики такмичарски значај, јер су обе селекције већ биле обезбедиле пласман у елит рунду квалификација.

Добру игру у првом полувремену Србија је успела да валоризује у 28. минуту после асистенције Влаховића и реализације Бирманчевића. Швеђани су, ипак, у смирај првог дела игре стигли до изједначења.

Наставак је донео поново много узбуђења, а због два наивно добијена жута картона, односно црвеног, Бирманчевић је морао пре времена у свлачионицу. И поред тога што смо остали у пољу са играчем мање, само два минута касније Влаховић је постигао гол и донео „орлићима“ вођство које су успели да чувају до 83. минута.

Онда је прво Карлсон изједначио, а затим је Линдберг у надокнади времена донео победу својој репрезентацији.

Стрелци: 1:0 Бирманчевић 28. 1:1 Дегерлунд 42, 2:1 Влаховић 55, 2:2 Карлсон 83, 2:3 Линдберг 90+1.

Стадион: СЦ ФСС у Старој Пазови. Гледалаца: око 200.

Судија: Кристо Тохвер (Естонија). Помоћници: С. Класен (Естонија), П. Ронинсон (Северна Ирска).

Жути картони: Гојков, Бирманчевић (Србија), Шабовић, Сванберг (Шведска).
Црвени картон: Бирманчевић 53, Гојков 90+4 (Србија).

Србија: Илић, Петровић (од 66. Нишић), Динга, Бошњак, Машовић, Николић (од 83. минута Златановић), Гојков, Бирманчевић, Ђурић, Влаховић (од 58. минута Благојевић), Петров.

Шведска: Јохансон, Јелов (од 80. минута Бејмо), Андерсон, Дегерлунд, Краљ (од 80. минута Гјокерс), Бенгстон (од 61. минута Шабовић), Свенберг, Јајић, Ингелсон, Карлсон, Линдберг.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво