Звезда победила Чукарички, Младост боља од Војводине

Фудбалери Црвене звезде савладали су Чукарички са 3:1 (0:0) у мечу 12. кола Суперлиге Србије. Овом победом црвено-бели су остали усамљени на врху табеле. У последњем мечу кола Младост је савладала Војводину са 2:0.

Звезда је повела аутоголом Лукаса Пјасентина у 57. минуту, а исти играч је изједначио у 83. лепим поготком из слободног ударца. Победу домаћину донели су Предраг Сикимић у 85. и Уго Вијеира у надокнади времена.

Црвено-бели сада имају 31 бод и остаће први на првенственој табели и после 12. кола. Чукарички је последњи са седам.

Утакмица, која је играна пред око пет хиљада људи на стадиону "Рајко Митић" по лошем времену, све до првог гола је прошла без великих шанси.

Фудбалери Звезде су углавном покушавали из даљине, али безуспешно, док је Чукарички једину прилику имао у 13. минуту, када је Марко Доцић из корнера погодио стативу.
Пјасентин се није добро снашао у 57. минуту, а лопта се после додавања Гелора Канге одбила о његову ногу и преварила голмана Чукаричког Николу Петрића.

Црвено-бели су после водећег гола имали неколико добрих контранапада, који су се неуспешно завршавали, што је Чукарички искористио и изједначио голом Пјасентина из слободног ударца са 30 метара.

Звезда је ипак успела да освоји три бода, голом Сикимића, који се одлично снашао и ударцем главом савладао Петрића, после центаршута Душана Анђелковића из корнера. Коначан резултат поставио је Вијеира после нове асистенције Анђековића.

Звезда ће у следећем колу гостовати Спартаку у Суботици, док ће Чукарички на Бановом брду дочекати екипу Металца.

Фудбалери Младости савладали су у Лучанима екипу Војводине са 2:0 (1:0) у последњој утакмици 12. кола Суперлиге Србије.

Стрелци за домаћи тим били су Радош Протић у 5. и Саша Јовановић у 65. минуту.

Новосађани су после кикса у Лучанима остали не пет бодова минуса у односу на лидера Црвену звезду.

Са друге стране, Младост је остварила значајну победу у борби за горњи дом табеле и плеј-офу, па је сада сигурна на шестој позицији. 

Ток мечева:

18.55 - Крај меча. Младост - Војводина 2:0 (1:0).

17.50 - Полувреме. Младост води против Војводине са 1:0.

17.00 - Почео је последњи меч кола играју  Младост и Војводина.

16.58 - Крај меча. Црвена звезда  - Чукарички 3:1 (0:0).

16.57 - ГОООЛ! Звезда води са 3:1. Анђелковић проналази Вијеиру који затреса мрежу Петрића.

16.50 - ГОООЛ! Звезда поново води - 2:1. Стрелац је Сикимић у 85. минуту. Корнер је извео Анђелковић, лопта "погађа" у гаву Сикимића и завршава у мрежи. 

16.47 - ГОООЛ! Чукарички стиже до изједначења 1:1. Стрелац је Пјасентин у 83. минуту. Фантастичан гол из слободног ударца, прави пројектил упутио је Пјасентин и савладао Манојловића.

16.22 - ГОООЛ! Звезда води са 1:0. Аутогол Пјасентина у 58. минуту. Грешка Доцића на средини терена, лопта долази до Руиза који је прослеђује до Канге, овај улази у шеснаестерца, покушава да убаци лопту средину она се одбија од Ђурића, а потом и од Пјасентина и завршава у мрежи Петрића. 

16.09 - Почело је друго полувреме ... 

15.51 - Полувреме, Црвеназвезда - Чукарички 0:0. Први део игре протекао је у доминацији црвено-белих. Звезда је нападала стварала шансе, ипак без изгледних прилика за гол. Чукарички је пре свега бранио свој гол, и вребао своје шансе из контре и полуконтре. Вредан истицања једино је шут Канге из слободног ударца у 29. минуту, ипак Петрић је био на висини задатка и успео је да избаци лопту у корнер.  

15.00 - Почео је меч на стадиону Рајко Митић ...

14.55 - Састави тимова:

Црвена звезда: Манојловић, Петковић, Ле Талек, Луковић, Анђелковић, Доналд, Полетановић, Моуче, Канга, Руиз, Сикимић.

Чукарички: Петрић, Булатовић, Пјасентин, Живковић, Е. Машовић, Лагатор, Доцић, Реган, Кајевић, Срнић, Јевтић.

Главни судија: Ненад Ђокић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво