Читај ми!

Партизан славио у Суботици

Спартак - Партизан 0:1 (0:0). Фудбалери Партизана остварили су победу у Суботици против чврсте екипе Спартака. Након тешке победе у Холандији црно-бели су забележили и тријумф у домаћем првенству и показали да су изашли из кризе. Друловић: "Заслужено смо победили, значајна победа!"

Повратак Андрије Живковића и Брашанца унео је додатну сигурност у редове црно-белих. Андрија је фантастичним голом из слободног ударца, у 51. минуту, донео важну победу екипи. Након тешког меча и победе у четвртак против АЗ Алкмара, Партизан је успео да пронађе додатну енергију и савлада чврсту екипу Спартака.

У не превише интересантној утакмици на тешком терену у Суботици, Партизан је успео да забележи важан тријумф који им враћа самопоздање.

Актуелни шампион Србије можда је могао убедљивије да победи, али се голман Спартака Будимир Јаношевић истакао после покушаја Живковића, Марка Јевтовића и Валерија Божинова, док на другој страни домаћи састав није успео озбиљније да припрети.

Екипа Љубинка Друловића иза себе је оставила серију лоших резултата и после победа над Новим Пазаром, а посебно у Алкмару против АЗ у Лиги Европе, наговестила знатно боља издања у наставку сезоне.

Резултати и стрелци 19. кола Суперлиге:
Спартак - Партизан 0:1 (Живковић 51)

Субота:
Црвена звезда - Вождовац 2:0 (Поповић аутогол 86, Вијеира 90+4)
Борац - Радник 4:2 (Вујаклија 2, Кнежевић 73, 82, 88. - Стојановић 6, Арсић 75)
ОФК Београд - Чукарички 0:3 (Миросављевић 18, Јанковић 43, Павловић 52)
Рад - Јавор 1:1 (Веселиновић 7. - Дражић 37)
Нови Пазар - Јагодина (одложено због снега)
Војводина - Младост 3:0 (Бабић 18, Иванић 51, Станисављевић 83)

Табела: Црвена звезда 53 бода, Чукарички 35, Борац 34, Партизан 32, Раднички Ниш 31, Војводина 28, Јавор 27, Младост Лучани 24, Вождовац 22, Радник 21, Нови Пазар 20, ОФК Београд 18, Металац 18, Јагодина 15, Рад 15, Спартак 9 (-4).

Друловић: Заслужено смо победили, значајна победа

"Изузетно значајна победа. Знали смо да нас чека веома захтева утакмица на традиционално неугодном терену. Није лако вратити екипу после тешког меча у Лиги Европе, пре свега на физичком плану, али морам да честитам играчима - показали су зашто су шампиони Србије и зашто овако добро играју у Лиги Европе", рекао је Друловић новинарима после утакмице.

"Да су ме пре утакмице питали да ли бих био задовољан минималном победом, наравно да бих. Желим да наставимо овим путем победа", додао је он. Друловић је посебно нахвалио игру у одбрани својих фудбалера.

"Нисмо више екипа која прима велики број голова, а Партизан и не би смео, барем не у домаћем првенству, да толико пута капитулира. Момци добро раде и враћа нам се. У овом тренутку играмо квалитетно, дисциплиновано, вратио нам се и Дарко Брашанац после месец дана паузе, (Андрија) Живковић такође", казао је Друловић.

Тренер Спартака Андреј Чернишов казао је да победу црно-белима донео индивидуални квалитет.

"Знали смо да играмо са веома добром екипом, са много добрих индивидуалаца. Желели
смо да им се супортоставимо једном дисциплинованом игром и жељом. Сви играчи су дали све од себе, али осим труда и жеље постоји и тај индивидуални квалитет, а Партизанов гол је последица баш тога", рекао је Чернишов.

 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво