Партизан почео припреме

Фудбалери Партизана почели су припреме за нову сезону у којој ће им главни циљеви, према речима тренера Славише Јокановића, бити одбрана титуле првака Србије и националног купа, као и пласман у Лигу шампиона.

"Данас ћу последњи пут честитати играчима на успеху у прошлој сезони. Доста смо славили, од прошлости се не живи, већ од онога што је испред нас. Желимо да у следећој сезони одбранимо 'дуплу круну' и да се квалификујемо за Лигу шампиона", рекао је Јокановић у спортском центру Телеоптик у Земуну.

Спортски директор Иван Томић играчима је поручио да се пред њих у новој сезони постављују још већи циљеви, пре свега у европским такмичењима.
"Одбрана дупле круне је приоритет, а затим долазе и квалификације за Лигу шампиона. Намећу вам се нови циљеви и важно је да сваког дана идете напред, са бољом игром, тактиком и понашањем", рекао је Томић фудбалерима Партизана.

Председник клуба Томислав Караџић изјавио је да црно-бели у наредној сезони имају обавезу да наставе са освајањем трофеја.
"База нашег успеха су титуле у домаћим такмичењима. Уз то морамо, као што често имају обичај да кажу наши политичари, да идемо и у европске фудбалске интеграције. Даћемо све од себе да играмо у Лиги шампиона, а ако се то не деси, ни Лига УЕФА није мали домет", казао је Караџић.

Он се осврнуо и на сукоб са чланом Управног одбора Бојаном Радовановићем, чије је разрешње предложио пре три дана.
"Жао нам је због тога, али ако играч може на терену да добија картоне због вербалног сукоба са судијом и противницима, онда може и члан Управног одбора да сноси санкције. У Партизану више нема места за оне који мало раде, а много причају", објаснио је Караџић, који је предложио разрешење Радовановића због његови честих јавних критика на рачун управе.

Фудбалери и стручни штаб Партизана данас су имали и први тренинг, а екипи би за осам дана требало да се прикључе и нови играчи - Тунишанин Камел Зајим и Камерунац Алексис Нгамби.

Међу играчима који су почели припреме јесте и Нигеријац Алфред Омоесе Емијераје, који ће наредних дана бити на проби у Партизану. Емијераје има 25 година, игра у нападу, а други део прошле сезоне провео је у белгијском нижелигашу Делемонту.
"Он је дошао на пробу и тек треба да видимо како ће се показати", рекао је Томић новинарима у спортском центру "Телеоптик".

Од играча који су почели припреме, једино још штопер Ненад Ђорђевић има дозволу за одлазак у иностранство. Ђорђевић је, међутим, рекао да је ближи останку у Партизану.
"У овом тренутку ближи сам опцији да останем у клубу, али све ће бити јасно за два до три дана. Ако и даље будем у Партизану, даћу све од себе да помогнем екипи да се пласирамо у Лигу шампиона, иако сам свестан да то неће бити нимало лако", закључио је Ђорђевић.

Фудбалери Партизана ће наредна три дана тренирати у Београду, а затим иду на десетодневне припреме на Тару. Након повратка са Таре, "црно-бели" иду 10. јула на други део припрема у Швајцарску.

Прву утакмицу другог кола квалификација за Лигу шампиона Партизан игра 29. јула. Жреб за ту фазу такмичења биће одржан 1. јула.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво