Читај ми!

Матић: Тешко ћемо до Европског првенства

Репрезентативац Србије Немања Матић рекао је у суботу увече после пораза од Данске да ће се национална фудбалска селекција тешко пласирати на Европско првенство у Француској 2016. године.

"Мислим да су нам шансе минималне после пораза... Ипак, уколико победимо све три до краја вероватно постоји нека шанса, али тешко", рекао је Матић новинарима у Копенхагену.

Србија је у Копенхагену поражена од Данске са 0:2 у утакмици петог кола Групе И квалфикација за Европско првенство 2016. године у Француској.

"Друго полувреме смо одиграли веома добро, само је фалио гол. Имали смо шансе, али нисмо имали довољно искуства. Прво полувреме је било лоше, ушли смо са мало самопоуздања и нисмо играли како смо се договорили. Радује ме реакција свих, поготово младих играча, у другом полувремену, када смо осетили да смо бољи на терену и играли као велике екипе, са доста поседа и доста шанси", рекао је Матић.

"Изузетно ми је криво после овог пораза... Мислим да смо заслужили макар бод", додао је он.

Репрезентација Србије после пет одиграних утакмица има само један бод и заузима, претпоследње четврто место са минималним шансама да избори пласман на континентални шампионат.

Нападач Александар Митровић рекао је да је Србија заслужено поражена и додао да се не смеју тражити оправдања због неуспеха.

"Тешка утакмица, на којој смо могли и морали боље да одиграмо... Као и увек на крају се жалимо, налазимо разлоге, али то не смемо да радимо. Сами смо криви. Сада треба сви да станемо, да се погледамо у очи и да видимо шта и како даље. Не можемо да се вратимо назад", рекао је Митровић.

"Требало би да искористимо свако следеће окупљање да се што боље упознамо, да се уигравамо и упознамо селектора на што бољи начин", додао је Митровић. Он је оценио да Србија веома лоше улази у квлафикационе мечеве.

"Лоше смо отворили утакмицу... Ми као да увек чекамо противник да поведе, па да онда имамо лопту у нашем поседу, да држимо лопту и играмо, али није уопште лако наметнути своју игру и неке договоре испоштовати када се игра против селекције као што је Данска", рекао је Митровић.

Леви бек репрезентације Србије Александар Коларов изјавио да је кривица за неуспех на фудбалерима, а не селекторова.

"Мислим да овом селектору треба да се пружи прилика да направи добар систем, а не да прави концепте од данас за сутра. Кривица је у нама играчима, јер није могуће да променимо пет тренера и да нико од њих не ваља", рекао је Коларов.

Србија ће наредну квалификациону утакмицу за ЕП играти на домаћем терену 4. септембра против Јерменије.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво