Пауновић: Полако корачамо ка циљу

Вељко Пауновић зна да ће наредни меч на Светском првенству, против репрезентације САД, бити врло тежак, али каже да је то његовој екипи само препрека ка циљу.

Селектор фудбалске репрезентације Србије до 20 година Вељко Пауновић рекао је да је селекција САД квалитетан тим, али да се нада да ће његова екипа проћи и ту препреку на Светском првенству на Новом Зеланду.

"Американце добро познајемо, они нас такође. Играли смо пријатељску утакмицу, баш у Окланду пре почетка првенства, коју смо ми добили са 1:0, али то неће моћи да се пореди са оним што нас чека у недељу", рекао је Пауновић.

Фубалери Србије ће у четвртфиналу Светског првенства за играче до 20 година на Новом Зеланду играти против репрезентације САД. Тај меч је на програму у недељу од 6.30.

"Они имају јак менталитет, врло су квалитетан тим, сада чинимо све да се добро припремимо за тај дуел и да наставимо да радујемо наш народ. Чули смо да се у Србији славило као да је Нова година и драго нам је због тога. Ови момци су ти заслужили, јер су прави шампиони. Идемо даље, знамо шта нам је циљ, полако корачамо ка њему", рекао је Пауновић.

Србија је у осмини финала савладала Мађарску са 2:1 после великог преокрета. Мађарска је повела у 57. минуту голом Бенцеа Мерва, а изједначио је Иван Шапоњић у првом минуту судијске надокнаде времена. Победу Србији донео је Атила Талабер аутоголом у 118. минуту.

"Имали смо јако тежак посао, али нисмо губили веру ни једног тренутка да ћемо се вратити, чак и онда кад смо били у подређеном положају. После изједначења, знао сам да не можемо да изгубимо, али смо рекли играчима пре продужетка да нећемо да чекамо пенале, да морамо да дамо гол. И у томе смо успели. Додуше, Мађари су га дали уместо нас, али треба натерати противника да направи грешку, то је била наша заслуга", закључио је Пауновић.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво