Читај ми!

Полиција спремна за меч Србија – Албанија!

Полиција ће учинити све да утакмица између фудбалских репрезентација Србије и Албаније протекне у најбољем реду, изјавио је помоћник начелника Полицијске управе за град Београд Никола Поповац. Ништа није препуштено случају. Ригорозне мере обезбеђења, вишеструка контрола, видео-надзор, метал детектори, службени пси, све је подређено томе да меч протекне у најбољем реду.

Поповац је истакао да полиција ништа не препушта случају и да ће у уторак у граду бити присутан већи број припадника безбедности. Биће видно присуство полиције, не само око стадиона већ и по граду, ангажован је адекватан број полицајаца.

"Полиција у сарадњи са Фудбалским савезом Србије обавља ригорозну контролу навијача у виду дуплог прегледа. Навијаче ће прегледати редарска служба и после припадници МУП-а. Цео догађај биће сниман, користиће се метал детектори, службени пси за откривање експлозивних средстава. Једноставно, ништа неће бити препуштено случају. Полиција ће урадити све што је до ње и у складу са законским овлашћењима", рекао је Поповац. Према његовим речима, за утакмицу између Србије и Албаније биће ангажован адекватан број полицајаца, али знатно мањи у односу на "Параду поноса".

"Полиција прави безбедносну процену и на основу ње ангажује адекватан број службеника. Не очекујемо инциденте, не долазе албански навијачи и преузећемо мере пре, за време и после утакмице. Биће видно присуство припадника полиције у граду и код важних објеката, али највише у близни стадиона и на стадиону", објаснио је Поповац.

Поповац је истакао да је полиција увек спремна за извршавање свих безбедносних задатака, што је и показала приликом обезбеђивања неколико високоризичних догађаја. Утакмица ће бити одиграна без присуства гостујућих навијача, а у случају да се на трибинама појаве присталице Албаније, биће предузете адекватне мере.

"Без обзира на то који су навијачи у питању, примењује се закон, у овом случају Закон о спречавању насиља и недоличног понашања на спортским манифестацијама. На стадиону ће бити присутан тужилац, судија за прекршаје и предузимаћемо мере сходно ситуацији", закључио је Поповац.

Утакмица између Србије и Албаније игра се у уторак од 20.45 на стадиону Партизана.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво