Читај ми!

Николић: Настављамо борбу за титулу

Црно-бели настављају трку са црвено-белима. Предстоји им меч против увек неугодних Јагодинаца. Обема екипама одговара само победа, Партизану у борби за титулу, а Јагодини за излазак у Европу. Меч на стадиону Партизана игра се у четвртак од 18 часова. Партизан отворио библиотеку у "Телеоптику".

Тренер фудбалера Партизана Марко Николић рекао је да његов тим сутра против Јагодине у 24. колу Суперлиге наставља борбу за одбрану титуле - противник је одличан, али су црно-бели спремни.

"Сутра настављамо борбу за одбрану шампионске титуле. Очекује нас тешка утакмица против одличног противника... Ми смо на последњој утакмици вратили добру и тачну игру и... држање противника далеко од гола. Атмосфера у тиму је добра и спремни смо за нове изазове јер се у наредних 10 дана много тога решава", рекао је Николић новинарима у Спортском центру "Телеоптик".

Јагодина је прошлогодишњи освајач Купа Србије, а ове године пласирала се у финале тог такмичења.

"Јагодина је у одличној форми, може се рећи да су они редовни учесници европских такмичења... Дуго су на окупу и веома су искусан тим. Највећи квалитет у игри су им прекиди, слободни ударци и корнери, а наш задатак је да тај број прекида смањимо на минимум", рекао је Николић.

Стратег црно-белих неће моћи да рачуна на Дарка Брашанца због картона, а на Данка Лазовића и голмана Милана Лукача због повреда.

"То су две механичке повреде, мањег интензитета, и требало би да буду спреми за утакмицу у Крушевцу. Није лако састављати нови тим за сваку утакмицу, али имамо довољно квалитетних играча у које имам апсолутно поверење", рекао је тренер Партизана.

Актуелни шестоструки узастопни првак Србије тренутно је други на табели, са три бода мање од лидера Црвене звезде. "Вечити дерби" тек предстоји.

"Очекује нас неизвесна завршница првенства. Остало је још седам утакмица до краја, 21 бод је у игри, а само је три бода разлике. Очекује нас и дуел са Црвеном звездом, а притом и једну и другу екипу очекују тешки мечеви. Није лако, али смо се адаптирали на ситуацију", рекао је Николић.

Тренер Партизана је нагласио да се не плаши нових картона, рекавши да нема привилегију да одмара играче.

"Немам ту привилегију да можемо било кога да одмарамо. Наравно да се не плашимо картона, једва чекамо сутрашњу утакмицу. Имамо добре судије који квалитетно раде када нису под притиском, а када јесу онда се јасно види ко се како носи с тим", казао је Николић.

Утакмица се игра у четвртак од 18 часова на стадиону Партизана.

Партизан отворио библиотеку у "Телеоптику"

Фудбалски клуб Партизан отворио је у Спортском центру 'Телеоптик' библиотеку.

"Партизан је 2013. године покренуо акцију приближавања спорта и културе. Представници Партизана су посећивали биоскопе, позоришта, изложбе... тако да смо сада отворили библиотеку у 'Телеоптику' не би ли фудбалери и стручни штаб могли да употпуне овде своје време...", рекла је новинарима директорка маркентига Партизана Снежана Филиповић.

Библиотека у "Земунелу" је отворена у сарадњи са издавачком кућом "Лагуна", која је и донирала педесетак наслова.

"Част ми је што присуствујем отварању библиотеке. То је племенита акција која завређује да буде обележена. Сматрам да дух треба стално оплемењивати, а то ће допринети и да спортисти буду бољи на свим пољима", рекао је писац Горан Скробоња.

Књижевник Павле Зелић истакао је да отварање библиотеке у Телеоптику треба да буде добар пример деци.

"Ово је невероватан пример деци којима су спортисти узор. Ова акција се залаже да се баве спортом, али и да читају и унапређују своје знање. Искрено се надам да ће се библиотека проширити", додао је Зелић.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво