Џаја и Дуле сложни - требају нам нови стадиони

Председник фудбалског клуба Црвена звезда Драган Џајић и први човек Спортског друштва Партизан Душко Вујошевић сложили су се да београдски вечити ривали заслужују да добију савременије стадионе.

Трећи Међународни сајам "Економија спорта" показао је да и "вечити ривали" имају тему око које су њихови ставови готово подударни а изразили су из представници клубова Драган Џајић и Душко Вујошевић.

"Звезда је имала модеран и леп стадион, играла је константно у Европи, а били смо и прваци Европе и Света. Стадион би нам био много лепши и комфорнији да се није све оно 1991. и 1992. године догодило нашој земљи. Оба клуба заслужују да имају лепше стадионе, не желећи да потценим остале клубове, ми смо највећи у земљи и то смо заслужили резултатима фудбалских и кошаркашких тимова", рекао је Џајић.

Председник црвено-белих поручио је да не би требало да буде сујете ако Фудбалски савез Србије и компанија "Мејс" одлуче да реконструишу само један стадион.

"Сви бисмо желели да посматармо утакмице мирно, без неких ружних дешавања. Живимо у таквој земљи где су емоције јако изражене и не могу да се направе услови као у позориштву, али не треба све навијаче трпати у исти кош и рећи да су сви хулигани. У последње време држава покушава да направи ред, очекујем да ће тако и бити. Сви заслужују да имају боље услове за рад од ових што сада имају, зато је потребна помоћ државе", додао је Џајић и поручио да Црвена звезда никада није била миљеник државе а да је клуб са Маракане ширио углед земље широм света.

Први човек југословенског спортског друштва Партизан и тренер кошаркаша црно-белих поздравио је предлог Џајића да оба клуба добију стадионе савремене генерације.

"Та два стадиона су близу један другог, ова земља има потребу за два стадиона најновије генерације. Није неизводљиво да та два стадиона буду проглашени једним пројектом, односно да оба добију савремени изглед. Подржавам акцију прављења спортских објеката који су на нивоу да пруже максималну безбедност публици, али и који могу економски да функционишу ван спортских дешавања", рекао је Вујошевић.

Он се осврнуо на проблем Партизана када је у питању власништво над стадионом у Хумској.

"Бојим се да је један од разлога због којег се ствара спор око власништва Партизана над стадионом тај како би се црно-бели дискавлификовали из трке за иградњу или реконструкцију Националног стадиона. Политика овде не би требало да се меша, Србија као мала држава мора да чува, а не да руши своје институција", рекао је Вујошевић.

Вујошевић је нагласио и да спорт не може да се развија ако није решено финансирање врхунског спорт, што је случај у Србији.

"Држава има потребу са културом, здравстом и школством, који као и спорт нису профитабилне гране. Закони који се доносе, доносе се лако, копирајући земље које су уређене. Мислим да је требало узети њихове законе пре 20 година. Тренер сам Партизана који је годинама првак Србије и регионалне лиге, а 80 одсто средстава од спонзора иде на регулисање пореских обевеза од раније и новонасталих, а такмичимо се са екипама које имају много веће буџете", рекао је он.

Фудбалски савез Србије, амбасада Велике британије и компанија "Мејс" представили су у марту пројекат изградње Националног стадиона капацитета између 50 и 55.000 гледалаца.

Нови објекат требало би да задовољи стандарде Европске фудбалске уније, који ће омогућити да се Србије кандидује за једног од организатора Европског шампионата 2020. године.

Број коментара 15

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
25° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво