"Вечити": Дерби испод очекивања!

Тренери Црвене звезде и Партизана сложили се да је 145. "вечити дерби" био испод очекивања. Стојановић: Најважнија су три освојена бода. Рашовић: Шокирао нас је аутогол.

Тренер фудбалера Црвене звезде Славиша Стојановић рекао је да му је победа у 145. вечитом дербију много важнија од чињенице да његова екипа, као ни Партизан, није пружила игру на нивоу два најбоља српска клуба.

"Стрпљиво смо чекали прилику, противник нам је то омогућио. Кад се то десило, чували смо предност и вребали нову шансу. Можда смо могли чак и боље. Бранили смо се дисциплиновано и одговорно и на нашу срећу, освојили три бода", рекао је Стојановић на конференцији за новинаре после меча.

Црвено-бели су славили против Партизана аутоголом искусног Милана Обрадовића у 19. минуту.

"Није била баш нека утакмица, што се тиче неких елемената који красе игру и доводе публику на стадион. Важност утакмице, поготово за нас, водила је меч на једини начин на који смо могли да победимо. Било је и мечева кад смо добро играли, па није било ништа. Није ово било на нивоу две најбоље српске екипе", истакао је словеначки стручњак.

Стојановић није желео поново да прича о свом могућем одласку са клупе Звезде.

"Од почетка шампионата бијемо битку са грешкама у последњој линији. Изгубили смо доста бодова, као што се то десило Партизану данас. Вечерас нам је задња линија деловала компактније", закључио је тренер Звезде.

Тренер Партизана Вук Рашовић рекао је да је његов тим играо лоше и да је екипу "шокирао" аутогол.

"Није лако да се овако изгуби, утакмица је била изједначена. Шокантно је деловао тај гол на нас. У другом полувремену смо имали иницијативу, али нажалост нисмо успели", покушао је Рашовић да објасни узроке пораза.

Он се сложио да вечити дерби није оправдао очекивања и епитет најбоље српске фудбалске утакмице.

"Свакако да би дерби требало да буде бољи и другачији. Нисмо били прави тим, били смо растрзани и нервозни. Нисмо успели да се повежемо у дођемо до игре. То је имало утицаја на резултат", навео је он.

Рашовић је признао да је екипи можда потребна и "шок-терапија", али је подсетио да су црно-бели и даље први на табели.

Ни један ни други тренер нису желели да коментаришу инцидент на јужној трибини, коју су навијачи Партизана почетком другог полувремена запалили на више места.

Број коментара 16

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво