Читај ми!

Србија је шампион Европе!

Србија - Француска 1:0. Велики, огроман успех омладинске репрезентације Србије. Изабраници Љубинка Друловића, победивши Француску у финалу првенства Европе, показали су да српски фудбал, и поред мноштва објективних проблема, итекако има будућност. Стрелац јединог гола у овој, по много чему историјској утакмици, био је Андрија Луковић.

Све вести и занимљивости из света спорта можете пратити и на нашим Фејсбук и Твитер страницама.

23.15 - Председник Томислав Николић честитао је омладинској репрезентацији освајање титуле првака Европе. "Честитам вам на фантастичном успеху и сјајној игри током целог турнира на којем сте представљали Србију на најбољи могући начин. Желим вам да и убудућности побеђујете и донесете Србији још трофеја", пише у честитки.

23.07 - Председник Владе Србије Ивица Дачић честитао је омладинској селекцији Србије титулу шампиона Европе. "У име Владе Републике Србије и своје лично име честитам вам освајање Европског првенства за младе. Обрадовали сте Србију! Ви сте гаранција да је будућност српског фудбала у вашим рукама", наводи се у честитки премијера Дачића, коју је проследила Влада.

23.00 - Омладинским репрезентативцима Србије, новим првацима Европе за играче до 19 година, биће организован дочек у петак, у Спортском центру Фудбалског савеза Србије у Старој Пазови. Од 12.30 сати предвиђено је заједничко фотографисање, а потом ће бити организована конференција за медије уз учешће свих играча и чланова стручног штаба, предвођених селектором Љубинком Друловићем. На крају ће бити приређен свечани коктел, на којем ће говорити председник Фудбалског савеза Србије Томислав Караџић и гости.

22.35 - Крај утакмице. Омладинска репрезентација Србије, поставши шампион Европе, направила је највећи успех од када се наше селекције такмиче под овим именом.

21.57. ГОЛ! Србија од 57. минута води са 1:0 против Француске. Стрелац је Андрија Луковић.

21.46 - Почело је друго полувреме на мечу Србија - Француска. 

21.32 - Полувреме на стадиону у Маријампољу у Литванији. Тврда утакмица каква је виђена није могла ни да донесе други резултат осим оног који је на снази - 0:0. 

20.45 - Почела је утакмица између Србије и Француске. 

20.42 - Овог пута организатор није погрешио, интонирана је права химна Србије. Након интонирања химни очекује се почетак меча. 

Омладинска фудбалска репрезентација Србије, играчи до 19 година, освојила је титулу првака Европе, пошто је вечерас у Маријампољу у финалу завршног турнира савладала селекцију Француске резултатом 1:0 (0:0).

Стрелац јединог поготка на утакмици био је Андрија Луковић у 57. минуту. Претходно је Александар Митровић изваредно избацио из игре бека француског тима, да би потом идеално са корнер линије асистирао Луковићу, који је са неколико метра пласирао лоту у мрежу.

То је прва шампионска титула за једну фудбалску селекцију у историји Србије. Пре шест година млада репрезентација, играчи до 21 године, играла је у финалу првенства Европе, али није успела да тријумфује.

Српски фудбал је тако добио једну изванредну генерацију, која је на велика врата крочила на европску и светску сцену, што после низа разочарања у нашу А селекцију и клубове враћа веру да наш фудбал ипак има перспективу.

Поред честитки које заслужују сви наши репрезентативци, треба истаћи да је овим успехом Србија добила и тренера са великим дометима, јер је Љубинко Друловић од великог броја веома талентованих играча успео да направи изузетно хомоген и чврст тим, који је у свих пет утакмица беспрекорно функционисао.

Финални дуел против деветоструких првака Европе у овој конкуренцији протекао је, према очекивању, у веома чврстој и не превише рискантној игри.ж

Велика је ствар што се репрезентација Србије са Француском састала и у групи и одиграла нерешено, јер су тада наши млади фудбалери видели све добре и лоше стране противника и, што је још важније, било је очигледно да "триколори" немају квалитетнији тим. Фудбалери Србије вечерас су то доказали.

Изузетно мудром и дисциплинованом игром од првог до последњег минута испоштовали су све замисли селектора Друловића и на крају стигли до потпуно заслужене историјске победе.

На путу до титуле репрезентација Србије је у групи победила Турску са 2:1 и Грузију са 1:0, док јој је против Француске 1:1 било довољно за прво место.

Најтеже је било у полуфиналу против Португалије и у тој утакмици се најбоље видео карактер ових играча. Губили су 2:1, али се нису ни уплашили, ни предали, већ су у финишу "стисли" противника и изједначили, да би на крају прошли у финалу после бољег извођења пенала.

Број коментара 66

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво