Крчмаревић одредио кандидате за меч са Мађарском

Селектор младе фудбалске репрезентације Србије Слободан Крчмаревић одредио је шири списак кандидата за последњу квалификациону утакмицу за Првенство Европе против селекције Мађарске и пријатељски сусрет против Шведске. Утакмица против Мађарске на програму је 7. септембра у Београду, а четири дана касније, такође у главном граду, наши млади фудбалери ће се састати са вршњацима из Шведске.

Најављујући квалификациону утакмицу против Мађарске, селектор Крчмаревић није крио жељу за победом и истакао да нас та победа, уз сплет околности, може одвести на заврчници ЕП идуће године у Шведској.

Крчмаревић у овом тренутку није начисто са којим ће саставом стићи до победе. Селектор А репрезентације Радомир Антић бацио је око на чак пет играча а Крчмаревић чезне за некима од њих.

Победом би ова генерација заокружила један успешан циклус и отворила простор за младе који већ куцају на врата, попут Миљковића, Пејчиновиће, Савиће, Крстичића, Љајића, Алексића и осталих.

На списку Крчмаревића налазе се:

голмани: Бојан Шаранов (ОФК Београд), Жељко Бркић (Војводина).

одбрана: Никола Петковић (Црвена звезда), Марко Јовановић (Партизан), Милан Вилотић (Чукарички), Александар Мирковић (Партизан), Ненад Томовић (Црвена звезда), Немања Пејчиновић (Рад), Вујадин Савић (Рад).

средина терена: Иван Радовановић (Пиза), Владимир Богдановић (Црвена звезда), Милан Смиљанић (Еспањол), Никола Гулан (Фиорентина), Предраг Павловић (Напредак), Љубомир Фејса (Партизан), Душан Тадић (Војводина), Ненад Крстичић (ОФК Београд), Аден Љајић (Партизан),

нападачи: Филип Ђорђевић (Нант), Данијел Алексић (Војводина).

У квалификацијама за првенство Европе, које ће наредне године бити одржано у Шведској, репрезентација Србије игра у групи са Летонијом, Белорусијом и Мађарском.

Селекцији Србије неопходна је победа у мечу против Мађарске како би изборила барем учешће у бараж такмичењу за завршни турнир европског шампионата.

"Наша репрезентација ће наступити против Мађарске у ослабљеном саставу, јер нећу моћи да рачунам на Слободана Рајковића, који је због искључења на олимпијском турниру у Пекингу аутоматски добио утакмицу неиграња. Он је значајан за нашу одбрану, али се надам да ће појединци на које селектор Радомир Антић неће рачунати за меч против Фарских Острва добити прилику да играју за младу репрезентацију", рекао је селектор Крчмаревић.

Он је истакао да би за младе "беле орлове" од непроцењивог значаја било учешће Миралема Сулејманија на утакмици против Мађарске, али да и од постојећег састава може да се направи добар тим који ће ићи на победу.

Сусрет између Србије и Мађарске заказан је за недељу 7. септембра на Омладинском стадиону на Карабурми.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво