Пирса не брине расизам у Србији

Селектор младе репрезентације Енглеске Стјуарт Пирс изјавио је да се не плаши атмосфере на стадиону у Крушевцу, али ни потенцијалних испада на расној основи навијача на стадиону. Пирс је био на челу Енглеског младог тима када су навијачи Србије на расној основи вређали Недума Онуоху на Европском првенству у Холандији пре пет година.

Селектор младе фудбалске репрезентације Енглеске Стјуарт Пирс верује да се његова екипа неће уплашити атмосфере у Крушевцу на реванш мечу баража за Европско првенство против Србије. Пирс је посебно нагласио да не очекује увреде на расној основи.

"Имамо ми довољно искусних људи у нашој свлачионици. Умеће да се носе са атмосфером која нас очекује. Јасно је да се ради о младим играчима, али увек су били спремни за ове европске изазове. Ништа још није решено, знам да ће домаћин учинити све да нас притисне, али спремаћемо са максимално и желимо да победимо. Имамо фудбалере са озбиљним искуством, било да се ради о момцима из Премијер лиге, или из Чемпионшипа", рекао је Пирс телевизији "Скај".

Изјава Стјуарта Пирса у вези са расизмом можда делује помало неодмерено, али он заиста има негативна искуства са навијачима нашег националног тима. На Европском првенству за играче у истој категорији 2007. године одржаном у Холандији, Пирс је такође седео на клупи Енглеске када је група српских навијача вређала на расној основи Недума Онуоху.

"Прошло је неколико година од тог инцидента и верујем да се тако нешто неће поновити. Моја једина брига је да играчи буду спремни за меч. Уколико се и деси нешто непредвиђено, постоје институције, а и судија који ће са бавити тиме, као што је обично и случај", додао је Пирс.

Репрезентација Енглеске долази у Крушевац са минималном предношћу из првог сусрета одиграног у Норичу.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво