Читај ми!

Љајић: Морам да поштујем себе

Адем Љајић враћен са припрема репрезентације, јер није хтео да пева химну. "Волим Србију. Увек сам хтео да играм за ову земљу. Ипак, ако не поштујем самог себе, не може нико после да ме поштује", рекао Љајић по повратку у Београд.

Адем Љајић, везиста Фjорентине, враћен је са припрема А фудбалске репрезентације Србије, које се одржавају у Швајцарској, а на основу одлуке селектора Синише Михајловића базиране на играчевом кршењу потписаног Споразума о понашању, саопштио је Фудбалски савез Србије.

Љајић је Споразум прекршио тиме што није певао химну Републике Србије на пријатељској утакмици против Шпаније, одигране 26. маја 2012. године у Сент Галену.

Селектор Михајловић је у недељу одржао састанак са Љајићем. По добијању информације да Љајић из личних ставова није певао химну Србије и да ту неће бити промене, Синиша Михајловић саопштио je играчу да се врати кући.

Адем Љајић је по слетању на београдски аеродром дао своје виђење догађаја.

"Знате шта се десило, мени је стварно жао. Још сам под утисцима, али то је живот. Жао ми је због тога што се догодило, јер поштујем све. Волим Србију. Увек сам хтео да играм за ову земљу. Од 10. године играм у репрезентацији. Селектор је тражио да певамо химну. Ипак, ако не поштујем самог себе, не може нико после да ме поштује", рекао је Љајић.

Ипак, Адему Љајићу нису заувек затворена врата националног тима. Потребно је да о промени личног става обавести селектора Михајловића и онда ће, када играма и формом то заслужи, моћи поново да буде позван.

Фудбалски савез Србије саопштио je још на промоцији Синише Михајловића да ће му пружити сву подршку на путу успостављања нових правила понашања у А репрезентацији, а то чини и овом приликом.

Певање националне химне Србије уочи утакмица је једна од тачака Споразума, а Љајић је његовим потписом прихватио да ће се свих одредаба и придржавати, што у суботу није учинио.

Број коментара 382

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво