Клинсман у Бајерну

Првак немачке Бундес лиге екипа Бајерна из Минхена на место тренера довела је прослављеног немачког фудбалера, Јиргена Клинсмана.

Прошле сезоне Бајерн је на појачања потрошио више од 105 милиона долара, што се функционерима клуба исплатило јер су освојени првенство и куп Немачке. Можда је то и разлог због чега Баварци нису потрошили ни цент на нове играче у прелазном року.

Најбогатији немачки клуб одлучио је да новац потроши на доброг фудбалског стручњака, па је за тренера доведен бивши репрезентативац Јирген Клинсман.

Клинсман је на клупи Бајерна заменио Отмара Хицфелда, који је после освојене дупле круне, на крају прошле сезоне напустио Бајерн и преузео репрезентацију Швајцарске.

Детаљи Клинсмановог уговора нису познати, али се претпоставља да је Бајерн потрошио много новца на довођење новог тренера.

Клинсман је по доласку у Бајерн основао нови високотехнолошки тренинг центар са апартманом за одмор у којем се налазе статуе Буде, како би се на фудбалере пренела позитивна енергија. Он је са собом довео и једанаесточланочлано особље, међу којима су и кувари и преводиоци.

Бивши немачки репрезентативац је Немачку довео до трећег места на Светском првенству 2006. године, али никада није као тренер радио у клубу.

Лига шампиона је императив 

Од Клинсмана се очекује да, поред освајања Бундес лиге, направи запажене резултате у Лиги шампиона.

Прошле сезоне Бајерн је стигао до полуфинала Купа УЕФА, а елиминисан је од каснијег освајача трофеја Зенита из Санкт Петербурга.

У припремним утакмицама пред почетак сезоне Бајерн је изгубио од Интера и Борусије из Дортмунда, а у првом колу националног Купа до победе од 4:3 над трећелигашем Ерфуртом Баварци су стигли голом у последњим минутима утакмице.

Играч средине терена Френк Рибери због повреде чланка неће играти до септембра, док најбољи нападач Бундес лиге из прошле сезоне Лука Тони највероватније неће бити спреман за прву утакмицу у првенству, у петак против Хамбурга.

Повређени су и Вили Сањол и Мартин Демикелис, а Мирослав Клосе и Лукас Подолски су се екипи на припремама прикључили са скоро три недеље закашњења због продуженог одмора.

Генерални менаџер клуба Ули Хенес рекао је да је у клубу "притисак већи него икада пре".

"Навијачи од нас очекују да играмо одлично на свакој утакмици. Велики је притисак", рекао је Хенес.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво