Барса јача од урока

Најхладнија утакмица на Кампу Ноу у последњих сто година почела минутом ћутње за страдале на мечу у Порт Саиду. Тело једини стрелац у првом полувремену. У наставку гол Месија и Велин погодак за Сосиједад. Специјална упутства за навијаче због ниске температуре. Црна мачка пројурила тереном.

Црна мачка претрчала је терен на Кампу Ноу на ужасавање сујеверних навијача, који су дошли да бодре Барсу у "најхладнијем мечу у последњих сто година". Два лоша знака, међутим, нису била довољна да Сосиједад изненади Пепа Гвардиолу, па су његови играчи головима Тела и Месија успели да се задрже на седам бодова заостатка за Реалом.

Као што се и очекивало Барселона је доминирала током читавог сусрета и већ на самом почетку је дошла у предност голом Тела. Меси је у другом полувремену повисо на 2:0, а Вела је смањио на 2:1 тек толико да забрине навијаче Барсе. 

Метеоролози су данима унапред најављивали хладан дан у Барселони, минус четири степена Целзијуса, па је каталонски тим, не желећи да у мећави изгуби којег навијача, спремио серију упутстава како се нико не би смрзнуо током утакмице са Реалом Сосиједадом ни страдао на путу ка Кампу Ноу.

"То ће бити најхладнији дан на Кампу Ноу у последњих сто година", навела је Барса.

Дакле, ако сте желелие да по цичој зими навијате за Барсу морали сте да се обучете топло и вишеслојно, обујете одговарајуће ципеле, понесете капу и рукавице и покушате да избегнете да на меч дођете аутомобилом.

Барса, међутим, не брине само о навијачима, па је и трава била почашћена посебним третманом.

По терену су постављени посебни грејачи и светла, а трава је покривена и електричним прекривачима.

Није познато како се Каталонци сналазе у поларним условима, али за траву неће бити никаквих проблема, јер је донесена из Немачке управо како би "преживела" зиму.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво