Герасименија освојила злато у трци на 50 метара слободно

Белоруска пливачица Александра Герасименија освојила је златну медаљу и поставила нови рекорд Универзијаде у трци на 50 метара слободним стилом.

Сребрна медаља припала је Немици Доротеи Бранд, која је за победницом каснила 41 стотинку.  Американка Мишел Кинг освојила је бронзану медаљу са временом од 25 секунди и десет стотинки.

Немица Мелхорн освојила злато у трци на 200 метара делфин

Мелхорн је до најсјајнијег одличја дошла у времену од два минута, седам секунди и 35 стотинки.

Сребрну медаљу освојила је Американка Линдзи де Пол (2:09.89), а бронзано одличје припало је Јапанки Харуки Минамизоно (2:10.01).

Рускиња Дејева најбржа у трци на 50 метара прсно

Рускиња је трку завршила у времену од 31 секунде и 55 стотинки, што је за две стотинке било брже од резултата Еун Дам Кил из Јужне Кореје.  Бронзану медаљу освојила је Пољакиња Ева Шћешко, која је трку испливала у времену од 31 секунде и 63 стотинке.

Американке сигурне у трци штафета на 4x100 метара

Женска пливачка репрезентација САД освојила је златну медаљу и поставила нови рекорд Универзијаде у утрци штафета на 4x100 метара мешовитим стилом.

Американке су водиле од почетка трке, коју су завршиле у времену од четири минута, једне секунде и 90 стотинки.

Сребрну медаљу освојила је репрезентација Италије, док је до бронзе дошла селекција Русије.

Канађанка Питерсон најбржа на 400 метара слободно

Канађанка је до злата дошла у времену од четири минута, десет секунди и једне стотинке.  Сребрна медаља припала је Американки Кристен Хејз, док је бронзано одличје освојила Лион Ворстер из Јужне Африке.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво