Читај ми!

Путин: Сотникова је понос Русије!

"Сотникова је освојила висине на којима је наш клизачки тим годинама радио. Цела Русија је поносна на Сотникову", изјавио председник Руске Федерације Владимир Путин. Путин је у четвртак увече такође званично честитао Сотниковој на титули, првој у историји Игара за руско женско клизање.

Председник Русије Владимир Путин поручио је клизачици Аделини Сотниковој, која је освојила злато на Зимским олимпијским играма да је цела Русија поносна на њу.

"Сотникова је освојила висине на којима је наш клизачки тим годинама радио. Цела Русија је поносна на Сотникову", рекао је Путин у поруци објављеној на званичном сајту Кремља.

Путин је у четвртак увече такође званично честитао Сотниковој на титули, првој у историји Игара за руско женско клизање.

Сотникова је у четвртак увече у финалу срушила са трона досадашњу олимпијску шампионку Јужнокорејку Ким Ју На, мада је одлука судија да јој додели злато са убедљивом предношћу изазвала полемике у светској спортској јавности и сумњу да је то злато било "поклон Русији".

Сотникова је до злата дошла бриљирајући у слободном програму - и технички и уметнички, али је имала и грешку приликом једног доскока.

Кореограф 17-годишње Сотникове Пјотр Чернишов инсистирао је данас да је она потпуно заслужено освојила титулу.

"Освојили смо заслужено злато, јер смо се у потпуности придржавали правила", рекао је Чернишов.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво