Крај снова за српски боб тим

Српски боб тим се повлачи из такмичења на Зимским олимпијским играма због повреде репрезентативца Александра Бундала. Наш састав је јуче, након прве две трке, заузео претпоследње место. Последњи су били Јамајчани.

Боб тим Србије повукао се из такмичења на Зимским олимпијским играма у Сочију због повреде репрезентативца Александра Бундала.

Боб тим Србије је у јучерашњем такмичењу заузео претпоследње 29. место, са нешто више од две секунде заостатка за победником. Гори од наших репрезентативаца били су само Јамајчани.

У првој трци Вук Рађеновић и Александар Бундало остварили су време од 58,31 секунди, а у другој 58,56 секунди.

Трећа трка на програму је у понедељак од 15.30 часова, а у финале ће се пласирати 20 најбољих посада.

"Александар је повредио мишић натколенице десне ноге током јучерашњег такмичења. Повредио се још на првом тренингу по доласку у Сочи, а после физикалне терапије стање се поправило. Током јучерашњег такмичења стање се погоршало. Данас је урађена дијагностика и настављена је терапија, али спортиста није у могућности да наступи у трећој трци", рекао је шеф лекарског тима Драган Радовановић.

Шеф Мисије Србије у Сочију Дамир Штајнер рекао је да је повреда српског репрезентативца озбиљна.

"Цео стручни тим био је ангажован како би Александар спреман дочекао трку. Међутим, повреда коју је јуче задобио је озбиљна. Он се јутрос пробудио уз велики бол и оток на колену и боб тим ће морати да напусти такмичење", рекао је Штајнер.

Тренер боб тима Србије Борис Стојнић рекао је да екипа због Бундалове повреде није могла да покаже шта зна.

"У Сочи смо дошли да се боримо и остваримо што бољи резултат и због тога нам тешко пада што на овај начин завршавамо такмичење. У синоћњим тркама због повреде нисмо успели да покажемо шта знамо и за шта смо се припремали".

"Александар је дао све од себе да превазиђе бол и покуша да наступи како не бисмо остали без пласмана, али због озбиљности повреде то није било могуће", додао је Стојнић.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво