Читај ми!

Треће злато за Домрачеву

Белоруска биатлонка Дарија Домрачева освојила и трећу златну медаљу на Играма у Сочију. Протест у Москви због поништеног гола. Старт квалификација у сноуборд кросу одложен због густе магле. Аксел Лунд Свиндал одустаје од такмичења због "алергије и умора". Америчке хокејашице у финалу Олимписког турнира.

Све вести и занимљивости из света спорта можете да пратите и на нашим Фејсбук и Твитер страницама.

22.25 - Женске хокејашке репрезентације САД и Канаде играће у финалу Зимских олимпијских игара у Сочију. Американке су данас у полуфиналу победиле Шведску са 6:1, док је Канада била боља од Швајцарске са 3:1. Финале је на програму у четвртак у 18.00 сати, док се меч за треће место игра пет сати раније.

20.40 -Репрезентација Немачке освојила је златну медаљу у екипним скоковима, док је сребрна медаља припала репрезентацији Аустрије, а селекција Јапана се окитила бронзом. Северин Фројнд, Маринус Краус, Адреас Ванк и Андреас Велингер за Немачку су овојили трећу златну медаљу у историји на Зимским олимпијским играма у екипним скоковима, пошто су освојили укупно 1.041,1 бод. Аустријанци су остварили скор од 1.038,4 бодова, док су Јапанци сакупили укупно 1.024,9 бодова. Тимским скоковима на великој скакаоници у Сочију завршена су такмичења у скијашким скоковима на Зимским олимпијским играма.

20.15 - Колико је Русима тешко пао пораз од Американаца у хокеју, најбоље су показали протестом у Москви због поништеног гола. Руски навијачи, обучени у хокејашке дресове, окупили су се испред амбасаде САД у Москви, где су викали "Направите сапуне од судије", што је уобичајени израз међу навијачима у Русији. Подсетимо, Русима је у трећем периоду, при резултату 2:2, поништен гол, јер је наводно гол био померен, а касније су САД, после бољег извођења пенала, славиле са 3:2. Трећи судија на том мечу, Константин Комисаров, рекао је да су званичници донели испавну одлуку и да се то јасно види на успореном снимку.

20.00 - Американци Мерил Дејвис и Чарли Вајт освоји су златну медаљу у уметничком клизању у конкуренцији плесних парова. Мерил и Вајт су, после оригиналног плеса и обавезног програма, сакупили укупно 195,52 бодова. Ово је укупно 15. олимпијска медаља за репрезентацију САД у уметничком клизању, али тек прва у плесним паровима. Сребрну медаљу освојили су олимпијски шампиони из Ванкувера, Канађани Теса Вирту и Скот Моар, док је бронза припала Елени Иљиних и Никити Кацалапову из Русије.

19.26 - Један од најбољих хокејаша Русије Иља Ковалчук није данас био на леду током последњег тренинга пред одлучујући меч његове репрезентације на Зимским олимпијским играма у Сочију, али селектор репрезентације истиче да је с њим све у реду. "Он је добро... Само одмара, нема никаквих проблема", рекао је селектор Русије Зинетула Биљалетдинов. Ковалчук је пропустио неколико минута током друге трећине меча против Словачке, али се врло брзо вратио на лед. Русија у уторак игра против Норвешке одлучујући меч за пласман у четвртфинале олимпијског турнира.

19.15 - Руска посада боба двоседа освојила је златну медаљу на Зимским Олимпијским играма у Сочију тријумфујући након четири вожње укупним резултатом од три минута и 45,39 секунди. Александар Зубков и Алексеј Војевода остварили су историјски успех пошто Русија никада до сада није имала олимпијске шампионе у бобу, било двоседу или четвороседу. Сребрно одличје освојила је посада Швајцарске (Бит Хефти/Алекс Бауман) са временом 3:46.05, док је бронза припала тиму САД (Стивен Холкомб/Стивен Ленгтон) са 3:36.27 минута.

18.20 - Белоруска биатлонка Дарија Домрачева освојила је данас златну медаљу на Зимским олимпијским играма у Сочију у трци на 12,5 километара групни старт. Сребрно одличје освојила је Чехиња Габријела Сукулова, док се бронзаном медаљом окитила Норвежанка Тирил Екхоф. Домрачева је овим резултатом дошла до треће медаље на Играма у Сочију, пошто је претходно славила у индивидуалној трци на 15 километара и потери на 10.

17.25 - Старт сутрашње трке велеслалома у конкуренцији жена на Зимским олимпијским играма померен је због временских услова на 6.30 сати, пренео је Олимпијски комитет Србије. Друга вожња велеслалома алпских скијашица на олимпијској стази у Сочију на програму је од 10 сати. Репрезентативка Србије Невена Игњатовић наступиће са стартним бројем 43.

15.32 - Женска хокејашка репрезентација САД-а пласирала се у финале Олимпијског турнира, пошто је са 6:1 савладала Шведску. У другом полуфиналу састају се Канада и Швајцарска.

14.00 - Карлинг можда није најпопуларнији спорт у Србији, али му се у многим земљама прилази са много емоција. Управо то показује и овај видео-снимак...

13.00 - Норвешки скија Аксел Лунд Свиндал завршио је учешће на Зимским олимпијским играма због проблема са алергијом и умором. Тренер норвешког скијашког тима Хавард Тјорхолм рекао је да је Свиндал достигао "тачку без повратка" и да се неће такмичити у велеслалому, у среду. Свиндал је освојио три медаље на прошлим Играма у Ванкуверу и од њега се много очекивало у Сочију. Међутим, није остварио добре резултате, у спусту је заузео четврто место, у суперкомбинацији осмо, а у супервелеслалому, где је бранио злато, седмо место. Тјорхом је рекао да ће Свиндал "покушати да се опорави и скупи снагу за остатак сезоне у Светском купу".

9.00 - Због густе магле која се спустила на терене Сочија одложена су квалификациона и финална такмичења у сноуборд кросу на зимским Олимпијским играма. Такође, одложен је старт трке бијатлонаца на 15 километара, који је требало да почне још у недељу.

8.00 - После десет дана надметања на олимпијским теренима и на листи највише освојених медаља жестока борба у којој одлучују нијансе. По броју освојених медаља воде тимови Холандије са 17, Русије и САД са по 16 и Канада и Норвешка са по 14 медаља. По броју злата воде Немци са 7 од 12 одличја а на другом месту са по 5 медаља су Холандија, Норвешка и Швајцарска. Но, на овој листи биће још много промена и изненађеља до краја Игара.

06.00 - "Не можемо да будемо задовољни ни пласманом, ни оствареним временима у обе трке. Имали смо два јако лоша старта, што није карактеристично за нас. Недопустиво је да имамо лошији старт на трци него на тренингу и то је главни разлог данашњих слабих резултата", рекао је Рађеновић. Рађеновић и Александар Бундало били су 29. од 30 посада, са нешто више од две секунде заостатка за победником. Србија је у првој трци имала време 58,31 секунду, а у другој 58,56 секунди. Трећа трка на програму је од 15.30. У финале ће се пласирати 20 најбољих посада.

Такмичења на Зимским олимпијским играма можете пратити у директним и одложеним преносима на Другом програму РТС-а. Од 10.30 и 14.40 пратићемо скијање слободним стилом за мушкарце а од 18.10 ски скокове. Од 20.00 видећемо снимак трка у слободном скијању а потом у 20.50 и слободног клизања да би од 23.50 вече завршили снимком трка у боби двоседу.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво