Читај ми!

Штох освојио друго злато

Пољак Камил Штох освојио и друго злато на Олимписјким играма у Сочију, овога пута на великој скакаоници. Норијаки Касаи у 42. години освојио сребро, бронзом се окитио Словенац Петер Превц.

Пољски скакач Камил Штох освојио је данас златну медаљу на Зимским олимпијским играма у Сочију на великој скакаоници, док се Јапанац Норијаки Касаи окитио сребром, а Словенац Петер Превц бронзом.

Пољак је скоковима од 139 и 132,5 метара, односно 278,7 бодова дошао до друге златне медаље у на Играма у Сочију.

Касаи је у својој 42. години дошао до највећег успеха на Олимпијским играма. Јапанац је остварио скокове од 139 и 133,5 метра и освојио укупно 277,4 бодова.

Превц је Словенији донео пето одличје на Играма у Сочију. Он је после прве серије био на четвртом месту, пошто је скочио 135 метара, али је други скок Превца од 131 метар био довољан да претекне Немца Северина Фројнда, који је остварио скокове од 138 и 129,5.

Превц је освојио укупно 274,8 бодова, док је Фројнду медаља измакла за 2,6 бодова.

Пето место заузео је Норвежанин Андерс Фанемел са 264,3 бода, шести је био Немац Маринус Краус, који је у другој серији скочио 140 метара и начинио напредак од 18 позиција, те совојио укупно 257,4 бодова.

Прву десетроицу комплетирали су Аустријанац Грегор Шлиренцауер на седмом, његов сународник Михаел Хајбок на осмом и Јапанци Даики Ито на деветом, односно Рерухи Шимицу на десетом месту.

Такмичење на великој скакаоници обележили су лоши временски услови, односно честа промена правца ветра, која је многе од фаворита омела у њиховим скоковима.

Пласман у другу серију од фаворита нису изборили Аустријанци Томас Дитарт и Томас Моргенштерн, Словенац Роберт Крањец и Немац Андерс Велингер, док су лоше резултате остварили четвороструки освајач златне медаље на Зимским олимпијским играма Швајцарац Симон Аман и Норвежанин Андерс Бардал.

Такмичење на Зимским олимпијским играма у ски-скоковима наставиће се у понедељак, када ће се од 18.15 скакачи надметати у тимским скоковима.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво