Русија лије сузе због Плушенка!

Медији и јавност у Русији одлуку Јевгенија Плушенка да се повуче са Игара због повреде називају "трагедијом". На другој страни, постоје и они који критикују славног клизача, чак називајући његову супругу "вештицом која га је учинила инвалидом".

Русија је у шоку после драматичног повлачења њиховог клизачког хероја Јевгенија Плушенка са Зимских олимпијских игара у Сочију.

Руска спортска јавност назива "трагедијом" овај Плушенков поступак, када је у последњи час, уочи кратког програма у четвртак, одустао од даљег такмичења због повреде.

"Велика каријера нашег клизача завршена је правом људском трагедијом", истиче „Совјетски спорт", наводећи изјаву Плушенка који кроз сузе тражи опроштај од својих навијача...

Ова "трагедија" ипак није тако тешка, с обзиром на то да је Плушенко Русима даровао дивно клизање у тимској конкуренцији и допринео првом злату за своју земљу на старту Игара, али, некима је то недовољна утеха.

 Плушенково одустајање значи да Русија први пут од Игара у Сарајеву 1984. године неће имати медаљу у мушкој конкуренцији.

Наиме, на такмичењу неће бити ни Максима Ковтуна, који је, судећи по извештајима локалних медија, љут због првобитног прецртавања његовог имена у корист много славнијег колеге, искључио телефон, тако да га Руска клизачка федерација није пронашла...

Како се тврди, Плушенко је два дана пре индивидуалног такмичења затражио да буде замењен због повреде.

Једни бране Плушенка, који је због повреде леђа очигледно морао да одустане, али постоје и они који га критикују.

Председник Руске клизачке федерације Александар Горшков рекао је за „Известију" да Плушенко напушта Олимпијске игре као херој, пошто се успешно вратио после повреде леђа.

"Јевгениј је дао огроман допринос нашем тиму приликом освајања злата у екипној конкуренцији и то га чини херојем", рекао је Горшков.

Међу критичарима олимпијског шампиона из Торина 2006. године је председник Либерално демократске партије Владимир Жириновски, који је Плушенка чак назвао "инвалидом коме није требало да буде дозвољено да се такмичи".

"Ово није болница, ово су Олимпијске игре", рекао је Жириновски и додао да такмичарима не би требало допустити да учествују на више од тро Олимпијских игара.

Доливајући уље на ватру, он је у интервјуу за Руски сервис вести оптужио Плушенкову супругу Јану Рудловску, назвавши је "вештицом" која је легендарног клизача отерала у "инвалидска колица".

Рудловска је на то одговорила да је "све до сада поштовала Жириновског, а чак је била и члан његове партије".

Плушенко је на Играма у Ванкуверу 2010. године освојио сребрну медаљу, док је злато припало Американцу Ивану Лајсачеку, који је раније, због повреде кука, одустао од Игара у Сочију.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво