Госнерова засенила Сочи!

Можда не учествује на Играма у Сочију, али је тема дана код свих који воле беле спортове. Миријам Госнер, немачка биатлонка, сликала се за Плејбој... Руска клизачка звезда Јевгениј Плушенко, после злата у тимској конкуренцији, напустио Игре у Сочију због повреде. Миланко Петровић 69. на 20км, ново злато за Фуркада. Фотографије Насе показују да се олимпијски пламен види и из свемира. Ивана Ковачевић последња у крос-кантрију.

Све вести и занимљивости из света спорта можете да пратите и на нашим Фејсбук и Твитер страницама.  

22.17 - Јапанац Јузуру Хању оборио је на Олимпијским играма у Сочију сопствени рекорд у броју бодова у кратком програму, у уметничком клизању у конкуренцији мушкараца. Хању је први клизач који је у кратком програму, првом делу такмичења, надмашио границу од 100 поена, освојивши 101,45.

20.54 - Хокејашка репрезентација Канаде победила је Норвешку са 3:1 и тако превазишла слабији почетак утакмице и успешно почела такмичење на Олимпијским играма у Сочију, на којима брани злато. После прве трећине без голова, Шеј Вебер и Џејми Бен постигли су два гола у другој трећини. Норвежани су пришли на самом почетку треће деонице поготком Патрика Торесена, али је око минут и по касније Дру Даути повратио два гола предности.

20.50 - Биатлонка Миријам Госнер не учествује због повреде на ЗОИ у Сочију, па је време искористила како би се сликала за "Плејбој". Њен дечко, познати скијаш у слалом дисциплини Феликс Нојројтер (29) каже да је поносан на своју изабраницу: "Морам да признам да су слике веома, веома лепе". И заиста јесу...

17.30 - Кинеска такмичарка у брзом клизању Хонг Жанг освојила је златну медаљу на 1000 метара. Жанг је стазу прешла у времену 1:14,02 минута. Сребро је припало Холанђанки Ирен Вуст (1:14,69), а бронза њеној земљакињи Маргот Боер у времену 1:14,90 минута. 

17.21 - Српски биатлонац Миланко Петровић освојио је 69. место у трци на 20 километара на Зимским олимпијским играма у Сочију. Петровић је трку завршио у времену 56:45.4 минута, а такмичење је завршило 88 биатлонаца. Француз Мартан Фуркад освојио је злато са временом 49:31.7. Ово је друга олимпијска титула у Сочију за Фуркада који је претходно освојио злато у потери. Сребро је припало Немцу Ерику Лесеру, који је упркос гађању без грешке, заостао 12,2 секунде, а бронза Русу Јевгенију Гараничеву уз заостатак од 34,5 секунди.

17.10 - Олимпијски вицешампион Рус Јевгениј Плушенко одустао је због повреде од даљег учешћа на Зимским олимпијским играма у Сочију. Плушенко је на старту Игара за Русију освојио златну медаљу у тимској конкуренцији. Руски клизач је у каријери освојио златну медаљу на Играма у Торину 2006, а четири године касније био је други иза Американца Ивана Лајсачека.

16.15 - Хокејашка репрезентација Русије победила је Словенију са 5:2 (2:0, 1:2, 2:0), док су Сједињене Америчке Државе са 7:1 (1:0, 6:1, 0:0) савладе Словачку у утакмицама првог кола Групе А на Зимским олимпијским играма у Сочију. Словенија која први пут учествује на Играма у хокеју на леду, пружила је фаворизованим Русима јак отпор у прве деонице, али на крају нису успели да дођу до бодова. Стрелци за Русију били су Александар Овечкин, Јевгени Малкин, Илија Ковалчук, Валери Ничушкин и Антон Белов. Два поготка за Словенију постигао је Жига Јеглич. С друге стране, Американци су оправдали улогу фаворита против Словачке и убедљиво тријумфовали. Два гола за Американце постигао је Пол Стастни, док су се по једном у листу стрелаца уписали Џон Карлсон, Рајан Кеслер, Дејвид Бејкс, Фил Кесл и Дастин Браун. Једини гол за Словачку селекцију постигао је Томас Татар. Победници група избориће директно учешће у четвртини финала, док ће најбоље другопласирана екипа такође бити међу осам најбољих. Преосталих осам селекција бориће се за учешће у четвртфиналу. Раније данас, Финска је у првом мечу Групе Б савлада Аустрију са 8:4, док се касније вечерас састају Норвешка и Канада.

14.21 - Српска репрезентативка у крос кантрију Ивана Ковачевић рекла је да јој данашњи деби на Зимским олимпијским играма у Сочију велики подстрек за даљу каријеру. "Ово је био мој први наступ на Олимпијским играма. Иако 10 километара класика није моја приоритетна дисциплина, свесна сам да увек може боље и увек се трудим да извучем свој максимум. Свакако су ове Олимпијске игре једно велико искуство за мене и подстрек у даљој каријери", рекла је после трке 19-годишња Ковачевићева. Она је дебитовала на Играма у дисциплини на 10 километара класичним стилом и заузела последње, 75. место са временом 45 минута, 21 секунду и три стотинке.

14.14 - Олимпијски пламен који се диже над стадионом Фишт у Сочију је толико велики да се може видети из свемира. Астронаути на Међународној свемирској станици снимили су фотографију на којој се види стадион са олимпијским пламеном који гори ноћу. Фотографија коју је објавила и НАСА брзо се проширила друштвеним мрежама, а свакако је донела додатну популарност Олимпијским играма у Сочију, пишу британски медији. У мноштву негативних вести, ово је засигурно једна од оних која ће добро доћи организаторима Олимпијских игара.

13.45 - Кинеска такмичарка у брзом клизању Ли Ђианроу освојила је златну медаљу у трци на 500 метара. Ђианру је стазу прешла у времену 45,263 секунде. Сребро је припало Италијанки Аријани Фонтани резултатом 51,250, а бронза јужнокорејској клизачици Парк Сеунг Хи у времену 54,207 секунди. Олимпијска шампионка у овој дисциплини из Ванкувера 2010. Кинескиња Ван Менг није се такмичила, јер је прошлог месеца задобила прелом скочног зглоба, али је Ђианроу успела да задржи титулу у кинеским рукама.

13.01 - Репрезентативка Србије у крос кантрију Ивана Ковачевић заузела је последње, 75. место у трци на 10 километара класичним стилом на Зимским олимпијским играма у Сочију. Она је стазу прешла са заостатком од 17 минута и три секунде за победницом Пољакињом Јустином Ковалчик која је трку завршила у времену 28:17,8 минута. Ковалчик, која је раније пропустила спринт због повреде стопала, била је импресивна у данашњој трци. Швеђанка Карлота Кала освојла је сребро са 18,4 секунде заостатка, а бронза је припала Норвежанки Терези Јохауг, која је за победницом закаснила 28,3 секунде. Фавориткиња уочи трке која је одржана по сунчаном времену уз температуру од 13 степени, Норвежанка Марит Бјорген била је тек пета.

12.49 - Американац Џош Кристијансен освојио је златно медаљу у слоупстајлу на Зимским олимпијским играма у Сочију. Кристијансен је освојио титулу са укупно 95,80 бодова, испред земљака Гаса Кенвортија (93,60). Бронза је припала још једном Американцу Нику Геперу са 92,40 бодова.

12.22 - Међународна скијашка федерација (ФИС) саопштила је да су ски скакаонице на Зимским олимпијским играма у Сочију безбедне и да се не планирају измене, упркос томе што су такмичари током тренинга падали и повређивали се. Током синоћњег тренинга на великој скакаоници, олимпијски шампион у ски скоковима на нормалној скакаоници, Пољак Камил Штох, пао је и скакаоницу напустио с крвавим носем, пошто су му лекари завили леву руку. Пре њега повредио се и Рус Михаил Максимочкин. Он је пао и сломио ребра и ноћ је провео у болници, али је рекао да није одустао од такмичења у Сочију. "Нисмо забринути. Сигурно је да ће екипе проверавати сваки детаљ... Такве ствари се догађају", рекао је портпарол ФИС-а Хорст Нилген. Вечерас је на програму још један тренинг, а у суботу ће се одржати такмичење на великој скакаоници.

11.40 - Судија олимпијских алпских дисциплина Норвежанин Атле Скардал и још двоје званичника изашли су неповређени из мањег удеса који се догодио јутрос у Красној Пољани. Скардал, који је као такмичар освојио две златне медаље на шампионатима света у супервелеслалому, рекао је за "Асошиејтед прес" да је један судија задржан у болници, ради додатних провера. "Све је у реду, ситуација је под контролом", рекао је Скардал. Он је прецизирао да се удес догодио око 10 сати ујутро по локалном, а седам по средњеевропском времену. Како су пренели норвешки медији, аутомобил судијских званичника чекао је на семафору, када га је отпозади ударио аутобус.

10.35 - Постоји могућност да, руски ски скакач Михаил Максимочкин, који је јуче приликом пада поломио ребра, поред ове повреде настави да се такмичи. "Обично је потребно недељу дана да прођу болови, а две до три седмице да се повреда залечи. За сада нема назнака да би он могао да настави са такмичењима. Ипак, спортисти понекад на своје инсистирање желе да се надмећу. Зависи од њега, његовог тренера и доктора шта ће одлучити", рекао је председник Руске скијашке федерације Александар Уваров приликом посете у болници. Максимочкин је после пада покушао да устане, али је одмах пао, тако да су му званичници притекли у помоћ и на носилима га изнели са доскочишта. Такмичари на великој скакаоници достижу брзину од 90 километара на сат, а у тренутку доскока брзина је 70 километара на час. Дан пре Максимочкина, при доскоку је пао Пољак Камил Штох, али су његове повреде лакше па ће он сигурно наставити такмичење.

9.00 - У Сочију данас за Србију наступају Миланко Петровић и Ивана Ковачевић. Петровић ће се такмичити у биатлону на 20 километара, а Ковачевићева, која дебитује на Играма, у нордијском трчању на десет километара. Петровић је у суботу у биатлону на десет километара заузео 69. место, док је у уторак био 63. у крос кантрију на 1.800 метара.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво