Читај ми!

Злато за Фуркада!

Мартан Фуркад освојио златну медаљу у биатлону на 12,5км (потера). Руска клизачица Јулија Липницкаја се уписала у историју Олимпијских игара као најмлађа освајачица златног одличја. Русија захтева бронзу за Вилегжанина. Симон Аман се не нада петој титули. Организатори позивају добровољце на "мање популарна такмичења". Марија Хефл-Риш одбранила злато у суперкомбинацији.

Све вести и занимљивости из света спорта можете да пратите и на нашим Фејсбук и Твитер страницама. 

19.30 - Репрезентативци Холандије у брзом клизању освојили су све три медаље на 500 метара на Зимским Олимпијским играма у Сочију. Злато је припало Мишелу Мулдеру резултатом 69,31 секунди испред Јана Смекенса са 69,324 и Роналда Мулдера са 69,46 секунди.

18.55 - Један од најбољих хокејаша данашњице Александар Овечкин стигао је у Сочи, где ће предводити репрезентацију Русије у походу на златну медаљу на Зимским Олимпијским играма. Најбољи стрелац и МВП професионалне НХЛ лиге придружио се руском тиму на првом тренингу. Овечкин је рекао новинарима да је опуштенији него на претходним Играма у Торонту и Ванкуверу, упркос огромном притиску на репрезентацији Русије, која је пуне 22 године без олимпијског злата. Његов смисао за хумор остао је нетакнут, без обзира на велика очекивања нације, преноси АП. На питање шта би златна медаља значила за Русију, Овечкин је одговорио са осмехом: "Олимпијско злато вероватно ће коштати само 50 милијарди долара". Хокеј на леду је, уз фудбал, далеко најпопуларнији спорт у Русији.

17.32 - Француски бијатлонац Мартан Фуркад освојио је злато у потери на 12,5 километара на Зимским олимпијским играма у Сочију. Фуркад је стазу прешао у времену 33:48,6 минута. Сребро је припало Чеху Ондреју Моравецу, са заостатком од 14,1 секунде. а бронза још једном Французу Жану Гијому Беатрису. Норвешка бијатлонска звезда Оле Ајнер Бјорндален који је у Сочију прекјуче освојио злато у спринту, морао је да се задовољи четвртим местом, с обзиром да је у кључним тренуцима промашио мету - у лежећем ставу и два пута из стојећег.

16.49 - Најбоља српска скијашица Невена Игњатовић сутра путује у Сочи, где ће се придружити олимпијском тиму Србије. Невену ће на Зимске олимпијске игре испратити државни секретар за спорт у Министарству омладине и спорта Предраг Перуничић. Она ће се у Сочију такмичити у две алспке дисциплине - 18. фебруара наступиће у велеслалому, а 21. фебруара у слалому.

13.50 - Немачка скијашица Марија Хефл-Риш одбранила је златну медаљу у суперкомбинацији на Зимским олимпијским играма у Сочију. Суперкомбинација се састоји из трка у спусту и слалому. Хефл-Риш је до победе дошла резултатом од два минута, 34 секунде и 62 стотинке. Освојила је прво место у слалому, а била је пета у спусту. Аустријанка Никол Хосп освојила је сребрну медаљу са заостатком од 0,40 секунди за победницом, док је Американка Џулија Манкузо освојила бронзу са заостатком од 0,53 секунде. Манкузо је после трке у спусту била прва.

13.30 - Канадски такмичар у брзом клизању Шарл Амелан освојио је златну медаљу на 1.500 метара на Зимским олимпијским играма у Сочију. Амелан је ову деоницу прешао за 2:14,985 минута. Сребро је припало Кинезу Хану Тијанију у времену 2:15,055, а бронза Русу Виктору Ану (2:15,062).

13.00 - Норвешка, која важи за најозбиљнијег кандидата за организацију Зимских олимпијских игара 2022. године, планира скроман буџет од 3,4 милијарди долара за ту сврху. Уколико би се Игре заиста одржале по овој цени, оне би биле више од десет пута јефтиније од ЗОИ у Сочију, које су процењене на 50 милијарди долара. Кандидатура Норвешке, коју подржава крос кантри скијашка легенда Бјорн Дели, освајач 12 олимпијских медаља, предлаже Игре у близини Осла, док би се такмичења у алпским дисциплинама одржала у планинама надомак Лилехамера - где су ЗОИ једном већ биле организоване - 1994. године. "Представљамо концепт који је изузетно јефтин, али ми се ослањамо пре свега, на ентузијазам људи", рекао је члан Норвешке у Међународном олимпијском комитету Герхард Хајберг. Поред Осла, у трци за улогу домаћина ЗОИ 2022. године су још Лавов (Украјина), Алма Ата (Казахстан), Краков (Пољска) и Пекинг (Кина).

12.00 - Организатори Зимских олимпијских игара у Сочију позивају гледаоце - добровољце, како би попунили места на такмичењима која нису много популарна. За јучерашња такмичења у уметничком клизању улазнице су биле распродате, док за биатлон није било много интересовања. Портпарол Организационог комитета Александра Костерина рекла је да волонтери похађају "програм мотивације", што значи да ће некима од њих, после тих часова, бити понуђене улазнице за поједина такмичења. "Ако будемо видели да нема великог одзива и да има слободних места, онда ћемо позвати добровољце да гледају такмичења", рекла је Костерина.

11.00 - Четвороструки олимпијски шампион у скијашким скоковима Швајцарац Симон Аман признао је да би пета титула на Зимским олимпијским играма у Сочију била равна чуду. Тридесетдвогодишњи Швајцарац, освајач двоструког злата на Играма у Солт Лејк Ситију 2002, као и осам година касније у Ванкуверу, завршио је на разочаравајућем 17. месту на малој скакаоници у недељу, када је тријумфовао Пољак Камил Сток. Аман сада циља што бољи пласман на великој скакаоници у суботу, као и екипно такмичење у понедељак. "Можда ћу на великој скакаоници пронаћи чудесно решење којим ћу извести што боље скокове, што нисам успео на малој", рекао је Аман. "Знам да и даље имам резерве за боље скокове. Најбољи мој резултат на малој скакаоници био је 98,5 метара. Тачно знам где сам погрешио, али ми то није помогло јер сам био сувише 'кратак".

10.00 - Русија је поднела жалбу на резултате финала скијатлона, тражећи да се њиховом такмичару, који је био четврти, додели бронза, с обзиром да је био ометан приликом уласка у циљ. Рус Максим Вилегжанин је за десети део секунде испустио бронзано одличје, ушавши у циљ иза Норвежанина Мартина Јонсруда Сандбија. Сандби је у завршници трке прешао у Вилегжанинову стазу, чиме је прекршио правила такмичења. Норвешки нордијац је писмено опоменут, али му је дозвољено да задржи медаљу, пошто су судије одлучиле да он својим поступком није могао да утиче на коначан резултат. Русија тражи да се ова судијска одлука промени. Организатори су саопштили да Међународна скијашка федерација има рок од 72 сата да одговори на жалбу.

08.30 - Руска клизачица Јулија Липницкаја је у недељу освојила прво место у тимском такмичењу уметничког клизања и са 15 година и 149 дана постала најмлађа освајачица златне медаље у историји ЗОИ. Уз Липницкају у тиму Русије наступали су Јевгениј Плушченко, Татјана Волосожар и Максим Транков, који су се такмичили у конкуренцији парова, и Јекатерина Боброва и Дмитриј Соловљев, односно Јелена Илињих и Никита Кацалапов у плесу.

08.00 - Други дан на Зимским олимпијским играма у Сочију донео је осам златних медаља за најбоље међу најбољима. Победама су га обележили Матијас Мајер, Камил Штох и најмлађа освајачица златне медаље Јулија Липницкаја.Матијас Мајер је победио у спусту и тако донео Аустрији прво злато после 12 година у најпрестижнијој алпској дисциплини на Олимпијским играма. Камил Штох је победио у ски скоковима са нормалне скакаонице убедљивим тријумфом испред Словенца Петера Превца и Андерса Бардала из Норвешке. Златом су се окитили Анастасија Кузмина у спринту на 7,5 километара, Феликс Лох у санкању, Холанђанка Ирен Вист у брзом клизању на 3.000 метара, Швајцарац Дарио Колиња у крос-кантри скијатлону и Американка Џејми Андерсон у новој слоупстајл дисциплини сноуборда.

Догађаје на Олимпијским борилиштима можете пратити у директним преносима током целог дана на Другом програму РТС-а. Од поднева ћемо пратити слалом у женској конкуренцији а од 14.55 кијање слободним стилом за мушкарце. У 16.00 биатлонац Србије Миланко Петровић стартује у трци на 12,5 километара. Од 18.55 враћамо се скијању слободним стилом за мушкарце.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво