Читај ми!

Ново застрашивање олимпијаца!

Додатно загревање атмосфере уочи старта ОИ. Након терористичких напада у Волгограду, уследиле су претње олимпијским комитетима Аустрије, Мађарске, Италије, Словачке и Словеније, за које је констатовано да су лажне. Сада се прети спортистима из Аустрије да ће бити отети. Претње стигле на адресе Марлис Шилд и Џанин Фолк.

Аустријски олимпијски комитет (АОК) добио је анонимно писмо у ком стоји да ће алпска скијашица Марлис Шилд и такмичарка у санкању Џанин Флок бити отете током Зимских олимпијских игара у Сочију.

Писмо на немачком језику стигло је у понедељак у АОК, рекао је генерални секретар те организације Петер Менел. Обавештена је аустријска Федерална агенција за криминал, која истражује случај. Портпарол Министарства унутрашњих послова Карл Хајнз Грундбек додао је да су руске власти обавештене о томе.

Портпарол је указао на то да јавност неће бити обавештена да ли су или када предузете додатне мере обезбеђења за Марлис Шилд и Џанин Флок. У саопштењу АОК пише да писмо првобитно "није схваћено као акутна претња".

Менел је о писму у уторак разговарао са Џанин Флок током лета из Беча ка Сочију.
"Она није забринута, верује у наше мере безбедности", рекао је Менел.

Уз аустријске такмичаре кад год се буду излазили из Олимпијског села, биће припадници специјалног полицијског одреда. Шилдова би требало да путује у Русију идуће недеље, пошто ће се такмичити само у слалому 21. фебруара.

"Не могу сада да говорим о ситуацији. Не паничим лако, али ово ми, очигледно, ствара непријатан осећај", рекла је она аустријској новинској агенцији АПА.

Претња отмицама још више забрињава ако се узме у обзир да је неколико олимпијских комитета европских земаља, међу којима и аустријски, пре мање од две недеље електронском поштом добило терористичке претње спортистима у Сочију. Касније су стручњаци оценили да су те поруке биле лажне, што је уобичајено уочи великих такмичења.

Организатори Зимских олимпијских игара у Сочију, које почињу у петак и трају до 22. фебруара, те поруке су описали као "нереалне".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво