Читај ми!

Олимпијци стигли у Сочи

Олимпијска репрезентација Србије допутовала у Сочи, где ће од 7. до 23. фебруара учествовати на 22. Зимским олимпијским играма.

Олимпијска репрезентација Србије допутовала је чартер-летом из Београда у Сочи, где ће од 7. до 23. фебруара учествовати на 22. Зимским олимпијским играма.

Селекцију Србије у Сочију представљаће осморо спортиста у пет спортова: Невена Игњатовић и Марко Вукићевић (алпско скијање), Ивана Ковачевић, Рејхан Шмрковић и Миланко Петровић (нордијско трчање и биатлон), Нина Мицић (сноуборд), Вук Рађеновић и Александар Бундало (боб).

Биатлонац и нордијци смештени су у олимпијско село "Ендјуранс", док су остали смештени у село "Маунтин".

Са аеродрома "Никола Тесла" олимпијце су јуче испратили министар омладине и спорта Вања Удовичић и председник Олимпијског комитета Србије Владе Дивац и пожелели им да у Русији достојно представљају земљу.

"Очекујем да свако од њих превазиђе своје најбоље резултате, да дају све од себе и премаше могућности, што је у нашем менталитету. Верујем да ће зимски спортови заживети и да ће се неко вратити са медаљом", изјавио је Удовичић.

Он је истакао да ће Министарство радити на популаризацији зимских спортова у Србији.

"Имамо ограничене услове у земљи, спортисти морају да се спремају у иностранству. Влада Србије у сарадњи са Олимпијским комитетом много је учинила на том плану помоћу стипендирања. Најважније је да сваки спортиста може да уцествује на Олимпијским играма, и у наредном периоду залагаћемо се да наши спортисти током припрема имају равноправне услове", казао је Удовичић.

Дивац је навео да су припреме спортиста за учешће на ЗОИ протекле "добро и по плану".

"Мора, међутим, да се зна да ми нисмо сила у зимским спортовима. Они иду тамо да представљају земљу у што бољем светлу и имају нашу подршку", поручио је Дивац.

Церемонији отварања Игара и подизању заставе Србије у олимпијском селу присуствоваће председник државе Томислав Николић.

Заставу Србије на свечаном отварању Игара носиће Миланко Петровић, освајач две златне и једне бронзане медаље на Зимској универзијади у Трентину.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво