Читај ми!

Ивковић: Остварили смо велики успех

Репрезентација Србије враћа се кући оствареног циља. Заједнички је утисак селектора и играча. Недостајало је мало спортске среће да се оде корак даље. Млада екипа са девет дебитаната, ипак није могла више од седмог места. Тим је показао да може да се носи са најбољима, савладана су оба финалиста Евробаскета Литванија и Француска.

Селектор кошаркашке репрезентације Србије Душан Ивковић истакао је да је национални тим, који је на шампионату у Словенији играо са девет дебитаната, оставрио велики успех пласманом на Светско првенство које се следеће године одржава у Шпанији.

"Остварили смо велики успех, као што смо и обећали, зато честитам свим играчима, мојим сарадницима, тренерима и чланови стручног штаба који такође заслужују честитке. Имали смо проблем јер смо послдење две утакмице изгубили због лошег почетка. Моји играчи су добро реаговали и одиграли су можда и изненађујуће агресивно прву четвртину", рекао је Ивковић.

Он је додао да је овај тим Србије показао да поседује велики потенцијал и да има будућност. "Не заборавите да смо побеђивали и Литванију и Француску, у веома важним утакмицама. Као што сви знају, Србија је кошаркашка земља, где људи раде са много потешкоћа. Желим нам много среће на Светском купу. Са неким искуснијим бековима, овај тим ће бити још бољи. Били смо најмлађи тим, са девет дебитаната. Сигурно је да ће тежак рад свима њима доста користити", закључио је Ивковић.

Капитен кошаркашке репрезентације Србије Ненад Крстић рекао је да је Европско
првенство у Словенији било успешно и да његова екипа није могла више од седмог места.
"Правда је задовољена, играли смо добро све припремне утакмице, били први у првој и другој фази. На крају нисмо имали среће, отишли смо на Шпанију... Успешно је Европско првенство, с обзиром да смо најмлађи. Нисмо могли више, ово је максимум и успех", рекао је Крстић.

Немања Бјелица је казао да је репрезентација Србије испунила циљ.
"Испунили смо циљ. Било је веома тешко после два тешка пораза од шпаније и Словеније, али смо показали карактер. Најмлађи смо, доста играча први пут игра овако велико такмичење. Можемо да будемо задовољни оним што смо урадили", казао је Бјелица.

Најмлађи у српској екипи, плејмејкер Василије Мицић рекао је да је Европско првенство било огромно искуство за целу екипу.
"Коначно смо показали право лице, агресивно у нападу и одбрани. Много сам срећан, мирне главе и чисте савести можемо да се вратимо у Србију. Ово је невиђено, огромно искуство за нас, сви су извукли поуке", рекао је Мицић.

Број коментара 41

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво