Читај ми!

Шпанија убедљива, "ватрени" поново без медаље

Хрватска - Шпанија 66:92 (крај) Шпанија очекивано освојила бронзану медаљу на Евробаскету у Словенији, пошто је убедљиво савладала Хрватску у борби за треће место. "Ватрени" се добро држали у већем делу првог полувремена, највише захваљујући Богдановићу, у наставку "фурија" стигла до више него убедљивог тријумфа.

Све вести и занимљивости из света спорта можете погледати и на нашим Фејсбук и Твитер страницама.

Кошаркаши Шпаније освојили су бронзану медаљу на Европском првенству у Словенији, пошто су у мечу за треће место савладали Хрватску са 92:66 (23:18, 24:18, 16:12, 29:18).

Шпанија се после два узастопна злата докопала бронзе, док је "проклетство" Хрвата, када је победничко постоље у питању, настављено јер нису освојили медаљу још од Атине 1995. године.

"Фурију" су до победе предводили Серхио Љуљ са 21 поеном, Марк Гасол, који је постигао 17, и Виктор Клавер, са поеном мање, док је са друге стране незадржив био Бојан Богдановић, који се сусрет завршио са 22 поена (од тога 19 у првом полувремену).

Највише захваљујући управо Богдановићу Хрватска се добро држала током већег дела првог полувремена, да би Шпанија серијом у финишу тог дела стигла до 11 поена предности.

Други део игре обележила је знатно боља партија Шпаније, док Хрватска није успела да испрати висок темпо "фурије". На крају су Шпанци стигли до изузетно убедљивог тријумфа, можда помало и незаслужено, али су још једном показали да су класу изнад Хрватске, али и већине репрезентација на Шампионату.

У 21 час на програму је финални меч између Француске и Литваније.

Овако је текао меч за треће место:

19.08 - Завршен је меч, Шпанија је савладала Хрватску са 92:66 и освојила бронзану медаљу на Евробаскету. Проклетство "ватрених" је настављено, без медаље од 1995. године и Европског првенства у Атини.

19.05 - Хрватска се потпуно предала у финишу меча, Шпанија бије из свих оружја. У последња два минута "фурија" улази са предношћу од 90:61. 

18.56 - Шпанија шутем за три поена "демолира" Хрватску. Богдановић је стао, "ватрени" немају решења. "Фурија" у финиш меча улази са великом предношћу - 74:53. 

18.48 - Сигурна игра Шпаније, која одржава предност на својој страни и пред улазак у последњу четвртину има активан резултат, води против Хрватске са 63:48.

18.34 - Шпанија на старту другог полувремена прави нову мини серију и одлази на плус 14, Шпанија - Хрватска 54:40. 

Полувреме: Бојан Богдановић убедљиво најефикаснији у првом делу са 19 поена. Код Шпаније, Љуљ најефикаснији са 14 поена, Виктор Клавер додао је 11.

18.15 - Полувреме у Стожицама. Бојан Богдановић са 19 поена није успео да задржи Шпанце, који на велики одмор одлазе са предношћу од 47:36. Хрватска пружила јак отпор "фурији", али Шпанија напада у налетима и брзо стиче велику предност.

18.04 - "Ватрени" не дозвољавају Шпанији да направи већу разлику, напротив, после две повезане тројке Богдановића, стижу и до вођства - 28:27. 

17.50 - Серхио Љуљ са две тројке враћа солидну предност Шпанији, која после прве четвртине води са 23:18.

17.46 - Хрватска се тргла, па Рудежовим тројком стиже на само поен заостатка. Оренга је принуђен да затражи тајм-аут - 17:16 за Шпанију.  

17.40 - Одличан почетак Шпаније, која, највише захваљујући јакој одбрани, води портив Хрватске са 14:4. 

17.30 - Почео меч у Стожицама за треће место између Хрватске и Шпаније.

Број коментара 17

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво