Читај ми!

Хрватска у полуфиналу ЕП

Хрватска се пласирала у полуфинале Европског првенства, пошто су у Љубљани победили Украјину 84:72. Противник у полуфиналу биће познат после меча Литваније и Италије. Хрвате предводио Крунислав Симон са 23 поена.

Кошаркашка репрезентација Хрватске пласирала се у полуфинале Европског првенства у Словенији, пошто је у четвртфиналу победила Украјину са 84:72 (22:22, 29:13,19:26, 14:11).

Хрватска ће у борби за улазак у финале играти против победника меча Литванија - Италија, који се од 21 сат састају у последњем четвртфиналу.

Хрватски кошаркаши изборили су полуфинале континенталног шампионата први пут после 18 година, односно 1995. године у Атини, где су освојили бронзану медаљу.

Екипа Јасмина Репеше оправдала је улогу фаворита и лако дошла до тријумфа против Украјине.

Хрватску је до осме узастопне победе на турниру у Словенији предводио Крунислав Симон са 23 поена, 14 је постигао Богдан Богдановић, 12 Дамир Маркота, док је одличну улогу у одбрани одрадио Донтеј Дрејпер.

У тиму Мајка Фратела истакли су се Јуџин Џетер са 19 поена, Вјачеслав Кравцов је убацио 15, а два поена мање Сергеј Гладир.

Први полуфинални пар је познат, а у њему ће се у суботу од 17.45 састати Шпанија и Француска.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво