Читај ми!

Евробаскет: Моћна Шпанија

Србија - Шпанија 60:90. Србија није успела да се пласира у полуфинале Евробаскета, Шпанија убедљива против "орлова". Од првог минута "фурија" показала да је много квалитетнији тим од Дудиних момака. Родригез најефикаснији са 22 поена, Катић и Анђушић по 11.

Кошаркаши Србије неће се борити за медаље на Европском првенству у Словенији, пошто су у Љубљани убедљиво поражени од Шпаније са 90:60 (21:5, 27:18, 25:16, 17:21) у четвртфиналу такмичења.

Изабраници Душана Ивковића су током највећег дела меча изгледали потпуно неорганизовано, збуњено, а на моменте чак и уплашено. Српским кошаркашима није помогла ни подршка неколико хиљада навијача, који су на крају погнуте главе напустили халу Стожице.

Питање победника практично је било решено већ после прве половине уводне четвртине, јер је "фурија" тада стекла 15 поена предности. То вођство шпански кошаркашки само су увећавали до краја утакмице, а себи су могли да дозволе и велики број атрактивних потеза.

На жалост српских кошаркаша, Шпанци су већем делу утакмице имали одличан шут за три поена, а на другој страни, ударне игле Србије, Ненад Крстић и Немања Недовић у потпуности су биле заустављени.

Када се на то дода и одсуство повређеног плејмејкера Стефана Марковића, јасно је да је у овом тренутку Шпанија, актуелни шампион Европе, ипак била превелики залогај за Србију.

Ово је најубедљивији пораз Србије у историји европских шампионата.

Рашко Катић и Данило Анђушић постигли су по 11 поена, док је Шпанију предводио Серхио Родригез са 22 поена.

Утакмица је одиграна у љубљанској хали Стожице пред око 6.000 гледалаца, а судили су Христос Христодулу (Грчка), Олегс Латисевс (Летонија) и Срђан Дожаи (Хрватска).

Србија ће сутра играти "мало полуфинале" у борби за пето место, а противник ће бити поражени из меча Словенија-Франуцска.

Овако је текао меч:

19.06 - Као да не постоје одбране на обе стране, поени се нижу, Шпанија је у полуфиналу. Утакмица је завршена, Шпанија - Србија 90:60.

18.55 - Васа Мицић тројком отвара последњу четвртину. Родругез је расположен за игру, Србија нема одбрану за плеја Реала. Две тројке везује Србија, Анђушић па Немања Крстић - 79:50.

18.50 - Шпанија без већих проблема одржава преднос. Разиграо се Рашко Катић са два узастопна коша. Оренга одмара главне играче у екипи, па "орлови" донекле смањују предност. У последњу деоницу улази се са предношћу Шпаније - 73:39.

18.39 - Нову тројку постижу Шпанци, узвраћа Катић на другој страни. Руди погађа уз фаул, као и Недовић са полудистанце. Нову тројку погађа Рубио, у контри и Љуљ - 69:29.

18.36 - Катастрофалан почетак Србије и у другом полувремену. Шпанија постигла већ три тројке (без промашаја), Србија без поена у три минута и 20 секунди игре - 58:23. 

18.30 - Почело друго полувреме у Стожицама, прве поене постиже Клавер, а онда и тројку. Шпанија има 30 поена предности - 53:23.

Полувреме: Серхио Родригез 14 поена, Руди Фернандез 13; Анђушић 6, Гагић 5 за Србију. Шпанија доминира у свим сегментима игре, тројке шутира 7/12, Србија са друге стране 1/9. 

18.10 - Шпанија не посустаје, селектор Оренга комбинује велики број квалитетних играча. Србија постиже поене са линије слободних бацања. Игра се прилично опуштено, Агилар погађа тројку у последњој секунди првог полувремена, Шпанија води 48:23.

18.02 - Гагић постиже поене уз фаул, али Родригез одмах враћа тројку. Поново лош период игре Србије, Родригез погађа уз фаул Недовића, Шпанија први пут има двадесет поена предности - 38:17.

17.54 - Друга четвртина почиње тројком Анђушића, са друге стране узвраћа Родригез истом мером. Гагић погађа са полудистанце, враћа и Гасол. Мицић постиже прве поене на мечу, Родригез не да Србији да приђе - 14:28.

17.50 - Нова тројка Рудија Фернандеза, убедљива предност Шпаније. Богдановић промашује два слободна бацања. Шпанија не користи последњи напад у првој деоници, резултат је 21:5 за "фурију".

17.40 - Ужасан почетак Србије, Крстић је затворен, велики број изгубљених лопти, а Фернандез погађа тројку преко руке. Три везана слободна бацања за Србију, резултат смањен на 17:5.

17.34 - Фуриозан почетак Шпаније. Фернандез погађа нову тројку, Србија не користи прва три напада на мечу. Прве поене за Србију постиже Калинић, у последњој секунди напада. После још једне изгубљене лопте "орлова" у нападу, Клавер закуцава у контри, тајм-аут тражи Ивковић - 2:10.

17.31 - Почео меч у Стожицама, први напад за Шпанију. Марк Гасол постиже прве поене на мечу. Србија неуспешна у нападу, Калдерон постиже тројку, Шпанија има почетну предност - 5:0.

17.28 - Све је спремно за почетак првог четвртфиналног меча између Србије и Шпаније. Директан пренос на РТС1. 

16.40 - Српски навијачи полако пуне трибине у Стожицама...

Број коментара 122

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво