Читај ми!

Ивковић: Заборављамо све, муке због повреда

Душан Ивковић подсетио да Србија у среду игра можда и кључни меч на Евробаскету и да све што се десило пре тог сусрета треба заборавити. Повреде муче Марковића и Недовића, капитен Крстић очекује тежак меч.

Селектор кошаркашке репрезентације Србије Душан Ивковић изјавио је да национални тим мора да заборави све урађено до сада и у четвртфинални меч првенства Европе са Шпанијом уђе максимално концентрисано.

"Потребно је да будемо реални и концентрисани, да заборавимо све урађено до сада, да смо у прве две фазе шампионата били први у групи испред много квалитетнијих тимова. Започињемо нову фазу у којој је потребно да добијемо једну од три преостале утакмице на турниру. Прва је против селекције Шпаније, изузетно искусне екипе, која је у великој предности на позицији у којој смо ми најрањиви и где имамо највише повреда", рекао је Ивковић.

Он је нагласио да предност Србије може да буде центарска линија, иако Шпанци на тој позицији имају доминантног Марка Гасола.

"Бековску линију Шпаније чине четири играча са НБА искуством, Стефан Марковић је тек данас устао из кревета и не може да потрчи, док је Немања Недовић учествовао само на шутерском тренингу. У предњој линији имају доминантног Гасола, али ипак мислим да смо на центарској линији у одређеној предности, због дужине клупе, тимске игре и квалитета. Трудићемо се да, уз подршку навијача, пружимо највише што можемо, али понављам, никад нисмо били у оваквој ситуацији, са оволико повређених играча", истакао је Ивковић.

Он је додао да циљ српског тима остаје исти, пласман на Светско првенство следеће године.

Капитен Ненад Крстић такође очекује тежак меч, јер подмлађена репрезентација Србије први пут на шампионату игра елиминациону утакмицу.

"Као први у групи, нисмо очекивали да за противника у четвртфиналу добијемо селекцију Шпаније. Али, ова екипа је тако направљена да против сваког ривала игра на победу. Бићемо максимално концентрисани и спремни да се боримо и одиграмо као против селекције Француске", рекао је Крстић.

Четвртфинални меч Србија - Шпанија на програму је у среду, од 17.45, у хали Стожице.

Утакмица са Шпанијом биће седми дуел две селекције у последњих пет година на великим такмичењима, четврти на континенталним шампионтима.

Шпанци се најрадије сећају тријумфа у финалу ЕП 2009. у Пољској (85:63), док су им се Ивковићеви изабраници реванширали годину дана касније у четвртфиналу Светског првенства у Турској (92:89), тројком Милоша Теодосића у последњем нападу.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво