Повреде су велики проблем

Селектор кошаркашке репрезентације Србије Душан Ивковић задовољан је одрађеним на двонедељним припремама у Крањској Гори. Међутим, трофејни стручњак истиче да би цео припремни процес ишао далеко лакше када би његове изабранике мимоишле бројне повреде. Наредна дестинација "орлова" јесте Рогашка Слатина.

Селектор кошаркашке репрезентације Србије Душан Ивковић оценио је двонедељне припреме у Крањској Гори веома успешним, истакавши да га једино брине здравствени билтен у националном тиму.

Најбољи кошаркаши Србије допутовали су у недељу у Рогашку Слатину и добили дан одмора, пре него што наставе са радом припремајући се за првенство Европе у септембру у Словенији.

„У последње две недеље у Крањској Гори имали смо идеалне услове за рад. Играчи су изванредно тренирали и њихов однос према тренинзима и репрезентацији је за сваку похвалу. Могу да кажем да смо реализовали све што је било планирано и веома сам задовољан оним што смо урадили", изјавио је Ивковић за сајт Кошаркаског савеза Србије.

Он је додао да га једино брине здравствени билтен, који није повољан за наш национални тим.

„Повреда Стефана Бирчевића, која је такве природе да он неће моћи да настави припреме, умногоме је искомпликовала ситуацију пошто је он практично био једини играч на својој позицији. То је за нас озбиљан хендикеп, тим пре што се Бирчевић изванредно уклопио у тим и сјајно радио. Јако је тешко поднео повреду која га је одвојила од репрезентације и прилике да дебитује за национални тим. Због тога смо на припреме позвали младог Луку Митровића, који ће се од понедељка прикључити екипи у Рогашкој Слатини", казао је Ивковић, додајући да је тренутно ван редовног тренажног процеса и млади плејмејкер Василије Мицић.

„Мицићева повреда није толико тешка, али захтева специјални режим уз рад мањег интензитета. Он ће у понедељак обавити контролне прегледе и надамо се да ће се после тога постепено вратити у редовни режим тренинга. Ипак, Мицић сигурно неће бити спреман за прве контролне утакмице које ћемо од 2. до 4. августа одиграти на турниру у Цељу", констатовао је селектор српског државног тима.

Ивковић је напоменуо да ће главни циљ у наредних неколико дана бити уигравање екипе.

„После напорног рада који смо форсирали у Крањској Гори, нови микро-циклус у Рогашкој Слатини биће највише посвећен уигравању линија тима пред прве контролне утакмице које нас очекују. У тиму имамо велики број дебитаната и неопходно је да се они уклопе и прихвате принципе игре. Ово уигравање и уклапање нових играча сигурно би било много лакше да је ту Милош Теодосић, који са капитеном Ненадом Крстићем представља опробани тандем и сигурну сарадњу у игри два на два". рекао је Ивковић.

Ипак, време повратка у тим првог плејмејкера репрезентације после повреде од које се опоравља у Београду и даље је неизвесно.

„Последње информације од доктора Радовановића и кондиционог тренера Зимоњића, који су у Београду са Теодосићем, говоре да његово укључивање у тим неће бити тако брзо као што се очекивало. У случају да ствари крену таквим током да се његов наступ на шампионату доведе у питање, био би за нас то немерљив губитак, у смислу квалитета, али и искуства које је неопходно тиму са великим бројем нових играча", закључио је Ивковић.

Најбољи српски кошаркаши од понедељка настављају са ритмом од два тренинга дневно, све до четвртка, када екипа одлази у Цеље на турнир „Лашко Груп", где ће од 2. до 4. августа играти против селекција Турске, Летоније и Словеније.

Немања Бјелица је добио слободан дан (понедељак) да би отпутовао у Истанбул, где ће обавити прегледе и бити представљен у свом новом клубу Фенербахчеу, а од уторка наставља припреме са репрезентацијом.

На првенству Европе од 4. до 22. септембра у Словенији Србија ће играти у Б групи са Македонијом, Литванијом, Црном Гором, Босном и Херцеговином и Летонијом.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво