Читај ми!

Суперфинале 23. Међународног меморијалног турнира РТС "Играјмо за шеснаест"

Јавна медијска установа Радио-телевизија Србије позива све заинтересоване да се придруже учесницима овогодишњег Меморијала "Играјмо за шеснаест" на суперфиналу такмичења у малом фудбалу у СЦ Вождовац на Бањици у недељу 19. јуна од 12.30 часова.

Меморијални турнир игра се више од две деценије сваке године у знак сећања и поштовања на животе шеснаест запослених у РТС-у који су изгубили живот у НАТО бомбардовању зграде у Абердаревој 23. априла 1999. године.

Меморијални спортски турнир РТС "Играјмо за шеснаест" временом је од турнира у малом фудбалу за запослене прерастао у масовну спортску манифестацију која се одржава широм Србије. Осим посебног меморијалног карактера, оно што чини овај турнир посебним је дружење и фер-плеј надметање иако учесници не запостављају такмичарски карактер.

Програм Меморијалног турнира РТС-а у ове године је почео нешто касније него претходних због епидемиолошке ситуације изазване вирусом ковид.

Иако мало другачијег и сведенијег такмичарског програма него претходних година, суштина ове спортске манифестације је задржана. У знак сећања на трагично настрадале раднике РТС-а и жртве НАТО бомбардовања играло се широм Србије, у чак осам градова, пошту су одали представници бројних земаља у региону, колеге из других јавних медијских сервиса.

Осим малог фудбала одржавају се и остали спортови: баскет "3 на 3", стони тенис, куглање, електронска верзија фудбала - ПЕС, шах, а од недавно и турнир за младе фудбалере, децу, такмичење под називом РТС Петлићи.

Уназад месец и по дана програм Меморијала РТС обухватио је шест спортова, више од 100 екипа, укупно је учествовало око 1.000 такмичара...

Први учесник суперфинала за мушкарце у недељу 19. јуна је познат - то је екипа Ветерани РТС, тим који већ седми пут учествује у суперфиналу Меморијала.

Непосредно уочи финалне утакмице за мушкарце одржаће се финалне утакмице у женском фудбалу.

Други учесник суперфинала за мушкарце биће познат у суботу 18. јуна после баражних утакмица. Истог дана знаће се и победник групе Градови. Финалисти су екипе Шабац и Бор. У петак, 17. јуна у Поско арени одржаће се такмичења у групи "Наши".

Суперфинале 23. Меморијалног турнира "Играјмо за шеснаест" у СЦ Вождовац на Бањици организују Спортски савез Београда и РТС.

Позивамо Вас да својим присуством дате лични печат овој спортско - хуманитарној манифестацији!

Распоред мечева на Меморијалу "Играјмо за 16" можете погледати ОВДЕ.

Улаз је бесплатан!

Пренос суперфинала Турнира је на РТС Планети од 12 часова и 50 минута, а специјална емисија, репортажа са догађаја, биће емитована у уторак, 21. јуна у 16. 50 на РТС 2.

Водитељи: Биљана Радуловић и Горан Степић,

Коментатори утакмица: Влада Радичевић и Милан Биговић,

Редитељ: Ратко Радовић,

Спортска редакција РТС: уредник Зоран Марковић.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво