Читај ми!

И даље - играмо за шеснаест

Екипа "ВМА Академац" победник је такмичења 21. Меморијала "Играјмо за шеснаест" у малом фудбалу у конкуренцији мушкараца. У суперфиналу противекипе "Ветерани РТС", тим "ВМА Академац" савладао је најуспешније такмичаре групе РТС голом Миленка Цимбаљевића у првом полувремену утакмице одигране 1. новембра у сали "Слодес" у Раковици. „ВМА Академац“ други пут осваја титулу победника на Меморијалном турниру који РТС организује две деценије у знак сећања на шеснаест колега убијених у НАТО бомбардовању зграде у Абердаревој 1999. године. Пехар победничкој екипи уручио је министар омладине и спорта Републике Србије Вања Удовичић, чију подршку турнир има годинама уназад.

Сходно здравственој ситуацији због коронавируса, овогодишњи Меморијал "Играјмо за шеснаест", у свом симболичном наставку ове године, одржанје у мањем и другачијем такмичарском обиму, уз све мере лекарских превенцијана и око терена.

Упркос свему, ове године мали фудбал играле су 122 екипе са преко 1500 учесника; у Нишу, Шапцу и Крагујевцу играло је по 16 тимова.

Турнир у електронском издању најпопуларнијег спорта на свету - електронском фудбалу ПЕС одржан је са симболично 16 финалиста у играоници "КГБ е-спортс".

Победник овогодишњег, трећег издања овог такмичења је Филип Маројевић.

У игри "два на два" победник је екипа "Наменска" у саставу Марко Роксић и Милош Којић.

Горан Рађеновић победник је 21. Меморијала РТС "Играјмо за шеснаест" у куглању на турниру одржаном у СЦ Вождовац на Бањици.

Симболично учествовало је 16 такмичара, мушкараца и жена, без присуства публике.

Рађеновић је постигао 573 (чуња) поена, док је другопласирани Немања Манојловић остварио 551.

Треће место освојио је Горан Рогић са 545 поена.

Организациони одбор Меморијала је у скромним условима ове године успео да приведе крају турнир у малом фудбалу у Београду.

Нажалост без екипа изгрупе "Градови" и екипа из дијаспоре и колега из јавних медијских сервиса у региону.

"Када се буду стекли услови планирамо наставак такмичења и у осталим спортовима, шаху, баскету "три на три" и стоном тенису а све у жељи да сећање на жртве НАТО бомбардовања никада не утихне"- истакао је Веселин Грозданић, председник Организационог одбора Меморијала.

Меморијал "Играјмо за шеснаест" РТС организује заједно са Спортским савезом Србије и у сарадњи са Министарством омладине и спорта владе Републике Србије.

Резултате такмичења у малом фудбалу Меморијал "Играјмо за шеснаест" 2020. можете погледати овде.

Све победнике досадашњих Меморијала "Играјмозашеснаест" у малом фудбалу можете погледати овде.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво