Меморијал "Играјмо за 16": Одржан турнир у ПЕС-у

Меморијал "Играјмо за 16" игра се већ 21 годину у знак сећања на колеге убијене у бомбардовању зграде РТС-а 23. априла 1999. године. Овог пролећа, због здравствене ситуације, такмичења су прекинута и одложена за неки бољи моменат. Организатори су сачекали бољи епидемиолошки тренутак и симболично организовали завршницу турнира у ПЕС-у.

Шампион у "сингл" конкуренцији је 17-годишњи Филип Маројевић, који је са оцем учествовао и у конкуренцији "2 на 2". 

"Такмичимо се и код куће, такмичили смо се и заједно у конкуренцији '2 на 2'. Избгубили смо, али то није битно. Битно је да ово постане породично такмичење", рекао је Филип Маројевић.

Потпредседник организационог одбора меморијалног турнира, Мирослав Медић, још једном је послао поруку коју меморијални турнир годинама шаље.

"Меморијал је почео као турнир у малом фудбалу, а постао је спортска манифестација која покрива шест спортова. Игра се, поред Београда, у десет градова Србије. Ове године је требало да учествује екипа из Минхена, а први пут и екипа РТЦГ. Кроз дружење и спорт се сећамо наших жртава, наших најмилијих који су изгубили животе. Докле год се њих сећамо, они су ту са нама, живе. Желимо сваке године да пошаљемо исту поруку - да се тако нешто никада не понови", рекао је Медић.

Он је изразио наду да ће се одржати такмичења ове године, бар у појединим спортовима. 

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво