Шахисти “Играју за 16“ у априлу

Други шаховски меморијални турнир "Играјмо за 16" одложен је за прве сунчане дане у априлу, тачно место и време одржавања такмичења благовремено ће бити објављен учесницима и заинтересованима. Играће се брзопотезни турнир, по међународним правилима ФИДЕ. Титулу брани монтажер РТВ Шандор Пастор који је прошле године тријумфовао са 12 поена из 13 партија.

Најмлађи члан спортске породице РТС Меморијала „Играјмо за шеснаест" наставља да расте. Ове године, за 16 настрадалих колега у НАТО бомбардовању 1999. године, шах ће играти више од 30 љубитеља игре на црно белим пољима.

Сви учесници су и запослени у Јавним медијским сервисима Србије, РТ Војводина и Радио-Телевизија Србије. Заједно са њима наступиће и пријатељи наше куће, као и најмлађи шахисти из неколико београдских клубова.

"Прослављени српски велемајстор Светозар Глигорић је, као новинар Радио Београда, први на свету објавио вест да је Роберт Фишер победио Бориса Спаског на Исланду 1972. године и постао шампион света. У Београду постоји дуга шаховска традиција коју наша кућа негује од свог настанка." - каже Марко Максимовић, новинар РТС-а и организатор турнира "Играјмо за шеснаест".

среда, 24. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво