РТС-у трофеј и признања у Холандији

У оквиру увертире за меморијални турнир "Играјмо за 16", екипа РТС-а била је почасни гост турнира "Равна гора", који организује истоимени тим из Холандије. Поред значајног повода, стеченог искуства и лепих утисака, екипа наше куће вратила се са пехаром и индивидуалним признањима.

Експедиција Радио-телевизије Србије кренула је пут Ајндховена 6. децембра како би учествовала на хуманитарном годишњем турниру који организују српски држављани у Холандији.

Састав сачињен од: Мирослава Медића, Душка Радића, Марка Петковића, Николе Букумировића, Срђана Живића, Немање Аџемовића, Недељка Перлића, Медана Душана, Ивана Ранковића и Александра Петровића одсео је у хотелу Шангај у Делфту, између Ротердама и Хага.

По доласку уследила је посета главног града Холандије, обилазак знаменитости ове престонице, укључујући и велелепну "Јохан Кројф Арену", где су имали прилике да гледају Душана Тадића и његове саиграче из Ајакса у мечу са Виљемом Другим.

Наредног дана, екипа се упутила ка области Мијншеренланд надомак Ротердама, где се одржавао годишњи турнир.

У реномираној дворани виђена је сјајна, што дружељубива, што спортска атмосфера. Домаћини су се постарали да организација, а учесници да фудбал буде на високом нивоу.

Турнир је поред нашег представника, окупио још седам екипа, сачињених од углавном српских држављана у Холандији, али било је тимова из Белгије и Немачке.

Екипе Равна гора, Влисинген, Романија Влашић, Морава, Јабучанац, Козара, БМБ и РТС биле су подељене у две групе.

Екипе Влисингена и РТС-а су као првопласиране из група прошле у полуфинале, где су за противнике имали Козару, односно Равну гору.

Оба полуфинала обележила су победе након преокрета и велике борбе.

Посебно занимљиво било је између домаћина турнира и нашег тима. Екипа РТС-а била је у заостатку од два гола, али је успела да консолидује редове, постигне три поготка и некако сачува свој гол, за победу од 3:2.

Борба и неизвесност виђени су и у финалу против екипе Козаре, али је РТС успео да постигне један, а потом и други гол, да би до краја меча очувао предност и славио.

Презентација доделе пехара, индивидуалних признања и потом прослава турнира одржана је у сали у склопу комплекса клуба ХВД. Манифестацију је својим гласом и врхунским извођењем увеличала Жаклина Ковинић из Параћина. Маестрална певачица наступом је одушевила како домаћине из Холандије, тако и учеснике из Србије.

РТС је поред освојеног трофеја, понео и награде за најбољег играча и стрелца. Најбољи играч турнира био је Душан Медан, док је највише голова постигао Никола Букумировић.

Екипа РТС-а веома је захвална за позив који је добила од екипе Равна гора за учешће, али и на самој организацији турнира и свега око њега.

Дружење у Холандији била је једна врста увертире за меморијални турнир "Играјмо за 16" који наша кућа одржава већ 20 година. Радио-телевизија Србије као и сваке године позива и једва чека да се одужи нашим сународницима широм света.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво