Арена из Суботице победник групе Градови и о финалу групе Жене

Овог викенда РТС је био домаћин екипама које су представљале своје градове, а и даме су играле своје бараж и полуфиналне утакмице. Подељени у две хале, Поско арену и Слодес, осам екипа из групе ГРАДОВИ играле су своје квалификационе утакмице. У Слодесу - Пожаревац, Крагујевац, Суботица и Шабац, а у Поско арени - Зрењанин, Бор, Врњачка бања и Ниш.

Прво су у суботу, након веома узбудљивих утакмица, директан пласман у полуфинале успеле да обезбеде екипе које су представљале своје градове - Пожаревац након тријумфа над екипама из Крагујевца и Суботице и екипа из Ниша која је савладала екипе из Врњачке бање и Зрењанина.

Да би се домогла полуфинала Суботица је морала да савлада у баражу екипу из Крагујевца, а Бор екипу из Зрењанина. Наредног дана, у недељу у Поско арени, уследиле су утакмице полуфинала.

У правом шлагеру, бивши шампиони Меморијала, екипе из Пожаревца и Бора одиграле су фантастичну утакмицу. После брзог вођства из прекида преко Стевића, екипа из Пожаревца је повела са 2-0. Бор је успео да пред крај полувремена смањи заостатак на 2-1 голом Станојевића казненим ударцем са 10 метара. У другом полувремену су виђени напади Бора и брзе контре Пожаревца, али се резултат није мењао. Последњу шансу имао је Бор пар секунди пред крај меча, али је изврстан голман Пожаревца, Звезда Глишић одбранио последњи шут Борана.

Након тог меча, представници Ниша и Суботице играле су веома обазриво у одбрани, са доста прекршаја и жутих картона. Кад се очекивао крај утакмице и извођење пенала, најбољи играч Суботичана Лазиница је у 28 минуту савладао Нишлије и тако одвео своју екипу у прво финале групе Градови. У финалу Суботичане је чекао бивши шампион Меморијала екипа Електромораве из Пожаревца. Након изненађујућег брзог вођства Суботичана у трећем минуту екипа Пожаревца морала је да промени свој препознатљиви приступ утакмици. Успели су одмах у другом полувремену да изједначе, али након прекршаја Ристовског у завршници меча, играчи Суботице су искористили играча више на терену. У 29 минуту, преко свог најбољег играча Лазинице Суботичани су повели са 2-1 и тако остварили свој највећи успех на Меморијалу - победници групе Градови. Они ће се у доигравању за Суперфинале састати са победником групе Наши.

У групи ЖЕНЕ, прави фудбалски спектакл

Прво су на терен изашле играчице Спортске РТС и Хуху тима. Након велике борбе, маестрална Марија Крунић је преломила утакмицу у 19 минуту и тако заказале полуфинални дуел са старим познаником - Војном академијом. Одлични голмани са обе стране су спречиле да се затресу мреже, па се приступило извођену пенала. На гол Спортске је стала Тамара Филиповић која је сачувала мрежу три пута и тако у петој серији обезбедила својој екипи друго узастопно финале.

У другом полуфиналу опет драма са пенала. Екипе Радио Београда и младе екипе РТС Планете после 0-0 у првом полувремену, Бајићева у 11 минуту доводи Радио Београд у вођство. Кад се чинило да ће Радио Београд у своје прво финале, у задњим секундама меча најбоља играчица Планете, Ирена Мајсторовић, након брзе контре и тачних пасова, искоса са леве стране правом бомбом у супротан угао гола Радијашица, изједначује на 1-1. А онда на сцену ступа Викторија Самарџија, голман РТС Планете. Након одбрањеног другог пенала, сама је извела трећи пенал и тако одвела своју екипу у финале.

Поновиће се прошла година - за треће место поново ће се борити Војна академија и Радио Београд, а у финалу ће поново играти Спортска РТС и РТС Планета.

Следећег викенда у Београд нам долазе гости из групе Наши: РТ Словеније, Радио телевизије Републике Српске, Удржење спортских ветерана Сандићи из Брчког, Равна гора из Додрехта - Холандија, Македонска РТ, Линц Аустрија и екипа из Трста Италија. Они ће своје утакмице играти у петак у Поско арени.

Следећег дана играће се бараж утакмице. Осам победника група кроз Куп систем избориће своје учешће у Супер финалу.

Утакмице су: Поско арена - Ватрогасна бригада, УВФК Београда - ДЗ Доња Гуштерица, Победник групе Наши - Суботица (Арена) и РТ Војводине против ЈКП Београдског Водовода и канализације.

Овде можете погледати:

Група градови

Група жене

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво