Спектакуларан тријумф Спортске

Спектакуларним тријумфом Спортске над екипом по позиву ДВД Врачара 16:14 завршен је Пети турнир у абскету „три на три" на овогодишњем Меморијалу РТС у заводу за спорт и медицину спрота.

Велика борба се водила у обе полуфинале утакмице у присуству бројне публике.

У првом полуфиналу тим ДВД Врачара је наметнуо чврсту игру од почетка, па момци из "Циркус у најави" екипе нису могли да одрже равнотежу и на крају губе са 16:9 .

У другој полуфиналној утакмици, дербију дана, водила се још већа борба. Тим Кленова је кренуо одлично и контролисали су утакмицу све до 10 минута пред крај, највише се у истицао одлични Милан Врбиц, са великом жељом и мотивом да његов тим понесе ка финалу и освоји још једну титулу у петогодишњој историји турнира.

Тим Спортске је убрзо ухватио прикључак и уз далекометне шутеве решио утакмицу у своју корист са 16:9.

Емотивно испражњен, најбољи кошаркаш Кленова Милан Врбиц одлази у публику и наставља да пружа подршку свом тиму у борби за треће место. Кленови на крају освајају за њих утешно треће место.

Извеснија утакмица је ипак одиграна у финалу, тим "Спортска" жељан трофеја улази у фуриозном темпу и прави разлику до деветог минута утакмице, екипа ДВД Врачара, иако је остала у полуфиналном мечу без једног играча због повреде, не предаје се и сустиже Спортску, тако да је у 14. минуту семафор показивао нерешен резултат.

У тим тренуцима меча, одговорност je преузео  Милош Јашовић, који је у последњим секундама напада, погодио шут за два поена и донео Спортској трофеј. 

Треба истаћи у победничкој екипи и добар учинак у одбрани Ненада Ђуровића и Драгана Вучелића који је у добром тајмингу правио измене. Вероватно најзаслужнији за овај успех Спортске редакције био је млади и талентовани Милан Станковић, чији су потези одушевљавали публику, међу којима је био и прослављени кошаркаш Горан Грбовић, који је имао речи хвале за младог Станковића.

Бројни гости су присуствовали финалном дану и подржали Меморијал РТС у баскету који је организовао Милорад Медић из РТС-а.

Горан Грбовић уручио је главни пехар, док је новинар Слободан Шаренац уручио Трофеј "ферплеј" признање Влади Слијепчевићу (тим Пописна комисија) а Владе Радичевић, уредник Спортске редакције Радио Београд и један од оснивача турнира пехар за друго место.

Резултате свих мечева можете погледати овде. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво