Читај ми!

ФИА казнила Ред Бул због кршења ограничења буџета

Аустријска екипа Ред Бул кажњена је са седам милиона долара и редуковањем аеродинамичких тестирања за 10% због кршења ограничења буџета за 2021. годину, преноси британски Гардијан.

Неколико тимова ове године је пријавило Ред Бул због сумњи у испавност њиховог болида, али и пословања у години када је шампионску титулу освоји Макс Ферстапен.

Сви тимови Формуле један су морали да поднесу неопходну документацију Управи за ограничење трошкова, која је у складу са финансијским прописима спровела истраживање о пословању тимова у претходној години.

Нови финансијски прописи су веома сложен скуп правила којима су такмичари морали да се прилагоде по први пут, наведено је у саопштењу Међународне аутомобилске федерације. 

"Утврђено је да је Ред Бул прекршио правила пословања, међутим, Управа за ограничење трошкова препознала је да је овај тим кооперативно деловао током процеса прегледа и настојао је да пружи додатне информације и доказе када су затражени на време. Ово је прва година пуне примене нових финансијских прописа и нема доказа да је Ред Бул у било ком тренутку покушао да делује у лошој намери, непоштено или да се служи преварама, нити су намерно сакрили било коју информацију од Управе за ограничење трошкова", став је Фие. 

Врховно тело светског аутомобилизма навело да је Ред Бул направио мањи прекршај, тако да евентуално одузимање титуле, о чему се кратко спекулирало, не долази у обзир.

четвртак, 18. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво