Читај ми!

Директор у Формули 1 добијао претње смрћу због титуле Ферстапена

Бивши директор трка Формуле 1 Мајкл Маси признао да је прошле године после трке у Абу Дабију добијао претње смрћу, преноси "Би-Би-Си".

Возач Ред Була Макс Ферстапен освојио је у децембру прошле године титулу шампиона у Ф1 тријумфом на Великој награди Абу Дабија, пошто је у последњој трци сезони после сејфти кара и лоших одлука директора трке у последњем кругу претекао возача Мерцедеса Луиса Хамилтона.

Ферстапен је сезону завршио са 395,5 бодова, осам више од Хамилтона. Холанђанин је по први пут у каријери освојио шампионску титулу.

Маси је почетком ове године добио отказ, али је остао у ФИА. Он је пре неколико недеља одлучио да се повуче из ФИА-е.

"Било је заиста много мрачних дана. Осећао сам да сам најомраженији човек на планети. Добијао сам претње смрћу. Људи су претили да ће доћи по мене и моју породицу. Глеадао сам у људе и питао се хоће ли насрнути на мене", рекао је Маси за Њуз корп.

Он је истакао да је добио бројне претње од навијача Мерцедеса на друштвеним мрежама.

"Поруке су биле шокантне. Расистичке, увредљиве, офанзивне, нема како ме нису називали. Не само на Фејсбуку већ и преко Линкедина, који би требало да је професионална, бизнис платформа. Нисам желео ни са ким да разговарам, чак ни са пријатељима и члановима породице. Само са најближима. Хтео сам да будем сам. Ово искуство ме је учинило јачом особом", закључио је Маси, који сада живи у Аустралији.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво