Читај ми!

Хамилтон најбржи у Саудијској Арабији, шампион ће бити познат у Абу Дабију

Возач Мерцедеса Луис Хамилтон тријумфовао је у претпоследњој трци овогодишњег шампионата Формуле 1, Великој награди Саудијске Арабије, у којој је виђено неколико инцидената. Пред последњу трку Британац и Макс Ферстапен имају једнак број бодова.

Хамилтон је у Џеди стигао до осме победе у сезони, иначе своје 103 победе у каријери. На крају је имао десет секунди предности у односу на Ферстапена, који је имао и пет секунди казне. Валтери Ботас, други возач Мерцедеса, био је трећи и придружио им се на подијуму. Он је за десетинку био бржи од Естебана Окона.

Мик Шумахер је ударио у зид, док је приликом рестарта Серхио Перес из Ред Була имао контакт са једним болидом Ферарија. НИкита Мазепин је, иза њих, ударио Џорџа Расела у Вилијамсу.

Себастијан Фетел је одустао од трке, после дуела са Кимијем Раиконеном.

Али то су инциденти који се не тичу водећег двојца. Њихова борба доживела је кулминацију у моменту када је Ферстапен нагло успорио, притом идући лево-десно, због чега га је Хамилтон ударио, након чега је његов заостатак порастао на две секунде.

До краја је, ипак, Хамилтон ипак успео да претекне Ферстапена, а у међувремену је стигла и одлука о казни од пет секунди.

Велика награда Абу Дабија последња је трка у сезони, када ће бити одлучен шампион, а вози се наредног викенда.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво