Читај ми!

Борковићу уручен шампионски пехар уочи старта нове сезоне

Најбољем српском аутомобилисти Душан Борковићу уручен је пехар за освојено прво место у шампионату ТЦР Источна Европа за прошлу 2020. годину. Борковићу је трофеј уручен уочи старта нове сезоне Европског ТЦР Интернационалног шампионата и првог тркачког викенда на Словакиарингу.

Борковић је допутовао у Словачку, где га овог викенда очекују прве две трке у Европском ТЦР Интернационалном шампионату.

Душан Борковић наступа за нову екипу, Kомтују тим из Белгије који је прошле сезоне освојио шампионску титулу у Европи, предвођен чувеним Мароканцем Мехдијем Бенанијем.

Борковић је као велика звезда дошао у шампионски тим у којем ће наступити у новом аутомобилу, aудију РС3 ЛМС ТЦР.

Kлупске колеге ће му бити легендарни Холандијанин Том Kоронел и Белгијанац Никола Берт.

Душан Борковић покушаће да освоји и своју трећу титулу шампиона Европе, с обзиром на то да је 2012. био шампион старог континента на брдски стазама, а потом је 2015. постао и шампион Европе на кружним стазама.

Ове сезоне Борковића очекује седам тркачких викенда и 14 трка у Интернационалном шампионату ТЦР Европа.

Већ 8. маја од 15.15 часова, Борковић ће започети сезону првом трком на Словакиа рингу. Друга трка током првог тркачког викенда у Словачкој заказана је за недељу од 14.55 часова.

Обе трке моћићете да пратите директно на Другом програму РТС-а.

Борковићу ће главни конкурент за титулу шампиона Европе бити Шпанац Микел Аскона у Kупри, са којим је Борковић већ водио велику борбу у претходним годинама.

Ту је и актуелни шампион, Мароканац Мехди Бенани у Хјундаји Елантри Н ТЦР, који наступа за тим Себастијан Лоеба.

Треће велико име је Холандијанин Нилс Лангефелд такође возач Лоеб овог тима у Елантри Н ТЦР, а много се очекује и од Мата Хомоле, Словака у Хјундаију који ће бити међу фаворитима од старта сезоне, поготово на својој стази Словакиаринг током овог викенда.

Након Словакиаринга, наредне трке Европског ТЦР шампионата возиће се на стазама Пол Рикар на Југу Француске, на стази Зандворт у Холандији, на легендарној стази Спа Франкоршамп у Белгији, те на Нирбургрингу у Немачкој, на чувеној Монци и потом у Барселони, где ћемо од осмог до 10. октобра видети и завршне трке у овогодишњем шампионату и где ћемо добити новог првака Европе.

Подсећања ради, прошле сезоне Душан Борковић је постао први такмичар из Србије који је победио у свим тркама неког шампионата под окриљем Светске аутомобилски Федерације.

Борковић је доминантно освојио титулу првака Источне Европе током 2020, са свих осам убедљивих победа у шампионату.
Прошле године возио је за Мира тим из Мађарска и наступао је у Хјундаију и30н.

Уочи старта ове сезоне у елитном, Европском ТЦР шампионату, Борковића је сачекало лепо изненађење у Словачкој, где му је уручен пехар за освојену шампионску титулу у Источној Европи 2020. године.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво