Читај ми!

Сергио Перез освојио прву титулу у Бахреину

Возач Рејсинг Поинта Серхио Перес дошао је до прве победе у каријери, пошто је тријумфовао на драматичној претпоследњој трци овогодишњег шампионата Формуле 1, Великој награди Сакира. Друго место заузео је Естебан Окон из Реноа који се такође први пут у каријери нашао на победничком постољу, а треће место је освојио други возач Рејсинг Поинта Ленс Строл.

Иако није најбоље стартовао у трци и први круг завршио на 18 месту, Перез је у наставку трке успео да оствари највећи успех у каријери.

Мексички возач је уједно постао и први возач из своје земље који се,после паузе од пола века, попео на прво место победничког постоља.

На другом месту се нашао Естебан Окон из Реноа коме је то највећи успех до сада, а освојио други возач Рејсинг Поинта Ленс Строл после сјајне борбе у финишу са возачем Мекларена Карлосом Саинсом јуниором. 

Пети је био Данијел Рикардо у другом Реноу, испред возача Ред Була Александра Аблона и Данила Квјата у болиду Алфа Таурија. Њих су следили Ботас и Расел, а последњи бод припао је Ланду Норису у другом Мекларену.

Трку је обележило неколико грешака тима Мерцедеса због чега су њихови возачи испали из конкуренције за прце позиције а било је и неколико инцидената.

Највећи се десио у првом кругу када је Леклер закачио победника трке Переза.

У покушају да избегне контакт са њима возач Ред Була Макс Ферстапен је ударио у заштитну ограду. 

Ферстапен се потом паркирао поред њега и трка је била готова за њих двојицу, док је возач Рејсинг Поинта успео да се врати у трку и на крају слави.

уторак, 16. април 2024.
25° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво