Читај ми!

Душан Борковић ушао у историју српског аутомобилизма

Најбољи српски аутомобилиста Душан Борковић ушао је у историју српског аутомобилизма као први спортиста наше земље који је победио на свим тркама у шампионату под окриљем Светске аутомобилске федерације (ФИА).

Душан Борковић је остварио победе на обе трке последњег, четвртог тркачког викенда ТЦР шампионата Источне Европе.

Борковић је тако дошао до максималних 200 поена у шампионату, где је тријумфовао на свих осам трка, а притом је имао и све четири пол позиције током сва четири тркачка викенда.

Борковић је и уочи тркачког викенда освојио титулу шампиона Источне Европе, а своју доминацију је само потврдио током ове трке на Хунгарорингу у Мађарској.

Након убедљивог тријумфа у суботњој првој трци, Борковић је и током осме трке сезоне био доминантан у свом "хјундаију и30н".

Победио је испред Чеха Јахима Галаша у "фолксваген голфу ТЦР ГТИ" и нашег Милована Веснића у Купри.

Веснић је у генералном пласману заузео друго место са 84 бода, колико је имао и трећепласирани Галаш, али је Веснић имао бољи учинак у сезони и на крају је дошао до друге позиције на крају сезоне.

Борковић је са максималних 200 бодова направио одличну увертиру пред наредну сезону у којој би наш најбољи возач могао да се врати у великом стилу у Светски аутомобилски шампионат.

На Хунгарорингу је и наш коментатор и новинар Немања Матић који припрема специјалну емисију са Хунгароринга у којој ћете видети како је Борковић дошао до историјског резултата за наш спорт.

Специјалну емисију Немање Матића са Хунгароринга моћи ћете да погледате у недељу, 1. новембра од 14.55 часова на Другом програму РТС-а.

четвртак, 18. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво